ISSN 2457 - 3973

Se circulă pe toate drumurile din Neamţ! 14 localităţi sunt fără energie electrică! Iată situaţia generală!

Judetul Neamt se afla sub atenţionare meteorologică COD GALBEN valabilă pentru intervalul 07.01.2017 ora 10:00 – 08.01.2017 ora 22:00, prin care se prognozează ninsori cu depunere de strat nou de zăpadă şi viscol cu  vânt de 50-60km/h, pe arii restrânse 70km/h spulberând şi troienind zăpada şi o atenţionare meteorologică COD GALBEN pentru perioada 8- 9.01 în care se prognozează temperaturi între -25 şi -15 grade.

Punct Măsurare Temperatură aer

ora 06:00

Viteza vântului

ora 06:00

Strat zăpadă

ora 06:00

mun. Piatra Neamț -11,00C 8 m/s 2 cm
mun. Roman -9 0C 5 m/s 2 cm
oraș Târgu Neamț -12,0 0C 11 m/s 3 cm
Vf. Toaca -21,3 0C 12,2 m/s 44 cm

 

Fenomenele meteorologice manifestate pe teritoriu judetului au produs unele efecte  in ceea ce priveste alimentarea cu energie electrica.

Astfel, conform informaţiilor transmise de Dispeceratul DEDL Bacău în data de 08.01.2017 ora  06.00 erau 14 localităţi nealimentate cu energie electrică Poienile Oancei, Căuşeni, Stăniţa, Chicerea, Vlădnicele, Negreşti, Todireni, Ghidion, Veja, Miron Costin, Climeşti, Bogzeşti, Hociungi, Moldoveni (localitățile component a 6 unități administrative teritoriale Boghicea, Stăniţa, Moldoveni, Făurei, Bîra, Trifeşti). Se acţionează pentru remedierea defecţiunilor cu 6 echipe E-ON.

In ceea ce priveste fenomenul de zapor, pe râul Bistrița, situaţia se prezintă astfel:

  • Coada lacului Izvorul Muntelui se află la cca 5 km de viaduct Poaina Largului şi este îngheţată;
  • aval 5 km de la viaduct Poiana Largului până aval 800m pod Săvinesti, aglomerări de gheţuri cu grosimi cuprinse între 0,2 și 4,5 m;
  • din aval 800 m pod Savinesti în amonte râul prezintă gheaţă la maluri;
  • temperatura aerului la PH Frumosu la ora 06:00 era de -140C;

Râul este monitorizat de personal din cadrul  ISU Neamţ şi S.G.A. Neamț.

Referitor la mentinerea viabilitatii drumurilor, Secţia Neamţ a CNADNR – la ora raportării actiona cu 18 lucrători şi 18 utilaje, pe următoarele sectoare de drum naţional:

  • DN 15 – 4 ATB cu RSP+ L
  • DN 15B – 4 ATB cu RSP+ L
  • DN 15C – 2 ATB cu RSP+ L, 1 tractor
  • DN 15D – 5 ATB cu RSP+ L, 1 tractor
  • DN 15 G + DN 15F – 1 ATB cu RSP+ L
  • DN 2 – 2 ATB cu RSP+ L

Starea părţii carosabile : porţiuni uscate şi umede tratate cu material antiderapant alternând cu porţiuni cu zăpadă frământată de 1-2 cm. Mai sunt precipitaţii slabe sub formă de ninsoare, iar ca fenomen special pe unele sectoare de drum este „ viscol la sol” (DN15 D). Temperaturile se situează între -10 şi -14°C

Utilajele SC DRUPO şi ale operatorilor care se ocupă de deszăpezirea drumurilor judeţene acţionează cu 32 lucrători şi 16 utilaje pe 29 de sectoare de drum județean.

„Au fost probleme mai mari pe  drumul comunal DC 83 între Icuşeşti şi Băluşeşti , unde s-a  circulat pe un singur sens. Pe raza comunei Icuşeşti o ambulanta care trebuia sa transporte un copil cu febra a fost blocata pe drum dar prin interventia Detaşamentului de pompieri Roman si SC DRUPO, care s-au deplasat la fata locului  cu 2 subofiţeri  şi 1 autofreză, respectiv cu o freza copilul a ajuns la spital in timp util”, a spus prefectul Niculina Dobrila

Pentru prevenirea decesului prin hipotermie, în centrele de cazare destinate persoanelor fără adăpost au fost cazate un număr de 48 de persoane, astfel:

–   25 persoane la centrul din municipiul Piatra Neamţ;

–   7 persoane la centrul din municipiul Roman;

–   11 persoane la centrul din oraşul Târgu Neamţ;

–   5 persoane la centrul din oraşul Roznov;

–   0 persoane la centrul din oraşul Bicaz

Toate persoanele care necesită dializă au ajuns la centrele specializate.

“Avand in vedere prognoza meteo pe perioada urmatoare Inspectoratul Scolar a solicitat amanarea inceperii cursurilor. In acest sens am convocat membrii CJSU, pentru astazi, intr-o sedinta extraordinara pentru a aproba aceasta solicitare” a mai spus prefectul judetului.

Articolul anterior

ALERTĂ!!! Cursurile şcolare din Neamț au fost suspendate luni şi marți

Articolul următor

TIR-uri şi maşini mici blocate de viscol în Neamț! Toate unitățile şcolare din județ sunt închise luni şi marți! Codul galben de vreme rea a fost prelungit!!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Cel mai popular