NewsAllert :

Date noi despre accidentul de la Chintinici-Roznov! Sunt 2 victime!

Grav accident rutier la Chintinici-Roznov, joi seara. (foto-galerie)

A murit un fost director al Colegiului Național ”Petru Rareș” Piatra-Neamț

Primăria Piatra-Neamț primește 4 hectare pentru construirea unui Spital Municipal

Mugur Cozmanciuc (președinte PNL Neamț): ”Măsurile corecte luate de Guvernul PNL au dus la rezultate în avantajul românilor!”

Percheziții la traficanți de droguri în Piatra-Neamț și Ștefan cel Mare

Constructorul care a asfaltat în bătaie de joc strada Privighetorii, amendat de Poliția Piatra-Neamț! Încep controale în tot orașul!

Profu’ de sex a fost audiat de polițiști în această dimineață! Inspectorul școlar general: ”Probabil va fi dat afară din învățământ!”

Profu’ de sex din Piatra-Neamț are DOSAR PENAL! Polițiștii s-au autosesizat! (iată mesajele indecente)

Revolta părinților de la Liceul de Arte ”Victor Brauner”: ”Conducerea ISJ Neamț desființează nejustificat o clasă a IX-a!”

Primarul Andrei Carabelea s-a vaccinat împotriva COVID-19

Tragedie în Neamț! Un bebeluș de 5 luni a murit într-un incendiu! Frații săi au fost salvați de mamă!

O petrecere de botez cu … 8 persoane, întreruptă de polițiștii din Neamț. Amenzi în valoare de 11.000 lei!

Situația în fiecare localitate din Neamț cu infectările, vindecările și decesele din cauza COVID-19 (luni, 18 ianuarie)

Petrecere de botez cu 150 de persoane, întreruptă de polițiștii din Piatra-Neamț

  • 22 ianuarie 2021

ISSN 2457 - 3973

TIR-uri şi maşini mici blocate de viscol în Neamț! Toate unitățile şcolare din județ sunt închise luni şi marți! Codul galben de vreme rea a fost prelungit!!

Mai multe TIR-uri au rămas blocate pe diverse secțiuni de drum national sau județean din Neamț, în special în zona Roman – Valea Ursului şi Vânători Neamț – Poiana Teiului.

Şoferii nu au mai reuşit să urce pantele şi au rămas cu autocamioanele blocate pe singurul se sens de mers, îngreunând circulația. Există şi maşini mici în aceeaşi situație însă în cele mai multe cazuri, pasagerii (acolo unde sunt) s-au dat jos din maşină şi au început să o împingă.

Se circulă cu vizibilitate redusă pe DN Piatra Neamt – Tîrgu Neamț, la ieşirea din Humuleştii Noi până la Agapia, pe DN Piatra Neamț – Roman, pe mai multe tronsoane, toată zona Roman, în localitățile Girov, Ştefan cel Mare, Răzvoieni, Tupilați.

Viscolul reduce vizibilitatea sub 5 (cinci) metri iar pe carosabil s-au formar suluri de zăpadă.

Cursurile şcolare sunt suspendate în toate unitățile de învățământ din județul Neamț în zilele de luni şi marți.

Administrația Națională de Meteorologie a emis, duminică seara, o atenționare Cod galben de ger valabilă duminică seara și luni la nivelul întregii țări, iar Codul galben de viscol a fost prelungit până luni, la ora 4:00, în 19 județe din Moldova, inclusiv județul Neamț, nordul Dobrogei și extremitatea de nord-est a Munteniei.

Potrivit meteorologilor, în 8 și 9 ianuarie, vremea va fi geroasă în cea mai mare parte a țării, atât ziua, cât și noaptea. Astfel, maximele diurne se vor situa frecvent între—16 și—10 grade, iar minimele nocturne vor fi cuprinse între—25 și—15 grade.

ANM precizează că vremea geroasă va persista în majoritatea regiunilor și pe parcursul săptămânii viitoare.

De asemenea, meteorologii au prelungit până luni, la ora 4:00, atenționarea Cod galben de viscol pentru 19 județe din estul, centrul și sud-estul țării.

În intervalul menționat, în Moldova, nordul Dobrogei, extremitatea de nord-est a Munteniei, dar și la munte, vor fi perioade în care vântul va mai avea intensificări, cu viteze de 50…60 km/h și, pe arii restrânse 70 km/h, spulberând și troienind zăpada.

Județele aflate sub Cod galben de viscol sunt Suceava, Botoșani, Neamț, Iași, Vaslui, Bacău, Vrancea, Galați, Brăila, Tulcea, Buzău, Prahova, Vâlcea, Argeș, Dâmbovița, Covasna, Brașov, Sibiu și Harghita.

Temporar va mai ninge slab și se va mai putea depune strat de zăpadă peste cel existent, în seara zilei de duminică (08 ianuarie), în Moldova, local în Carpații Meridionali și Orientali, nordul Dobrogei și extremitatea de nord-est a Munteniei, iar în prima jumătate a nopții de duminică spre luni (08/09 ianuarie) în județele din jumătatea de nord a Moldovei și pe crestele montane înalte.

Ninsori, în general slabe cantitativ, se vor semnala pe arii restrânse și în regiunile centrale și sudice, iar în extremitatea de sud-vest a teritoriului vor mai fi unele intensificări ale vântului.

În următoarele ore, în funcție de evoluția meteorologică prezentată, Administrația Națională de Meteorologie va actualiza atenționarea prin restrângerea ariei aflată sub incidența Codului galben.

Articolul anterior

Se circulă pe toate drumurile din Neamţ! 14 localităţi sunt fără energie electrică! Iată situaţia generală!

Articolul următor

ALERTĂ!!! Drumul național Piatra Neamț – Roman a fost închis!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *