NewsAllert :

Zile de foc la UPU Piatra-Neamţ! Urgenţele de la Roman, aduse două zile aici!

Un copil de 4 ani, rănit într-un accident rutier produs în Neamţ

A fost aprins iluminatul ornamental şi din bradul de Crăciun din Piatra-Neamţ

Poliţiştii de imigrări din Neamţ au depistat patru persoane din SUA, Sri Lanka şi Turcia care stăteau ilegal în judeţ

E.ON Piatra-Neamț se mută într-o nouă locație! Accesul în interior, doar cu programare telefonică sau on-line!

Ciprian Manoliu din cadrul ISU Neamţ – desemnat Pompierul de Onoare al anului 2022 în România

Tânără din Neamţ care a traversat neregulamentar, accidentată de un şofer octogenar

Deputatul Oana Bulai: „Refuzul Austriei de aderare a țării noastre la Schengen reprezintă umilirea noastră!”

Centrele de permanență din Neamț se reorganizează, din 1 ianuarie 2023! Iată lista centrelor!

„Nimeni singur de Crăciun” – o inițiativă a omului Daniel Vasilică Harpa

A mai rămas o zi până la deschiderea târgului „Piatra lui Crăciun – Tărâmul Moșului”!

Florentina Moise (preşedinte PSD Piatra-Neamţ): „Mulţumită” primarului trecem în etapa „Crăciun de plastic pe bani mulţi”

Bărbat beat, accidentat pe trecerea de pietoni la Zăneşti de o şoferiţă din Piatra-Neamţ

De la buldozer la smart village! Drumul greu dar spre succes sigur al Asociaţiei „Ţinutul Răzeşilor” Neamţ!

Inspectorul şcolar general Florentina Moise: „Peste 7.000 elevi din Neamţ primesc de azi carduri sociale cu câte 500 lei!”

  • 9 decembrie 2022

ISSN 2457 - 3973

Şedinţa CL Piatra-Neamţ de miercuri (23 noiembrie), ultima şansă pentru Telegondolă şi Baza Hipică?!

Şedinţa Consiliului Local Piatra-Neamţ de miercuri (23 noiembrie 2022) pare să fie ultima şansă pentru păstrarea în patrimoniul oraşului a Telegondolei şi Bazei Hipice.

Convocată de primarul Andrei Carabelea (a treia oară), şedinţa are nevoie de prezenţa a minim 16 consilieri locali pentru ca proiectul de cumpărare a staţiei de plecare a telegondolei să poată fi pus în dezbatere şi aprobare. Ceea ce nu s-a întâmplat la şedinţele precedente, atunci când consilierii PSD şi PMP au absentat, astfel încât nu a fost realizat cvorumul de minim 16 consilieri prezenţi.

De ce şedinţa de mâine este ultima şansă pentru cele două obiective turistice? Pentru că ultimele două licitații până la finalul procedurii de insolvență sunt pe 7 și 21 decembrie. Iar dacă la niciuna dintre aceste licitații nimeni nu va cumpăra stația de plecare a telegondolei, Perla Invest va intra în faliment și își va stopa activitatea.

Cu alte cuvinte, instalația de telegondolă se va opri și va intra în conservare, iar Primăria Piatra-Neamţ va fi obligată să cheltuie peste un milion de lei pe an cu paza instalației.

„Gândiți-vă doar că am putea folosi această sumă pentru construcția a patru noi locuri de joacă sau pentru investiții în școlile și grădinițele din oraș. Falimentul Perla Invest mai înseamnă și că 26 de familii își vor pierde veniturile și că telegondola ar putea fi vândută pe bucăți, la prețuri derizorii. Cu alte cuvinte, Piatra-Neamț se află foarte aproape de a pierde telegondola, Baza Hipică, instalația de teleschi și tot ce se află pe vârful Cozla”, a declarat primarul Andrei Carabelea.

Pentru cei care au uitat parcursul Perla Invest către insolvenţă, reamintim că în 2007, societatea Consiliului Local Piatra-Neamț a contractat un credit în valoare de 40 de milioane lei pentru construirea telegondolei – instalația pe cablu și cele două stații, de plecare și sosire.

În contractul de credit, Primăria Piatra-Neamț avea calitatea de garant a sumelor de bani pe care Perla Invest le datora băncii.

Pentru că Perla Invest nu și-a mai putut plăti datoriile către bancă, Primăria Piatra-Neamț a preluat aceste datorii, în baza contractului, obligându-se să achite integral debitul datorat de Perla Invest băncii.

Primăria a achitat deja peste 45 de milioane de lei din credit, iar acum a mai rămas de plată aproximativ 10% din tot ce s-a plătit până acum.

În acest moment, societatea Perla Invest se află în procedură de reorganizare judiciară – adică în insolvență – pasul următor fiind falimentul.

Singura posibilitate de a salva societatea de la faliment este achiziția stației de plecare a telegondolei.

În acest fel, Primăria ar prelua în patrimoniu toate bunurile deținute de Perla Invest, inclusiv telegondola și Baza Hipică.

Singurul punct pe ordinea de zi a şedinţei de miercuri 23 noiembrie) convocate de primarul Andrei Carabelea este achiziționarea stației de plecare a telegondolei de către Primăria Piatra-Neamț.

Fiind un proiect de patrimoniu, sunt necesare 16 voturi din partea consilierilor locali pentru ca proiectul să treacă și să poată fi salvată Telegondola și Baza Hipică.

Dacă atitudinea consilierilor locali ai PSD şi PMP va fi aceeaşi ca la ultimele şedinţe cu acest proiect, atunci nu va fi întrunit cvorumul necesar iar drumul către înstrăinarea Bazei Hipice şi a Telegondolei către diverse zone de interese este larg deschis!

Articolul anterior

George Lazăr (preşedinte PNL Neamţ): „Guvernul condus de preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, majorează pensiile cu 12,5%!”

Articolul următor

Florentina Moise (preşedinte PSD Piatra-Neamţ): Primăria să recupereze banii pietrenilor furaţi de la firma care administrează telegondola!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *