NewsAllert :

  • 20 februarie 2024

ISSN 2457 - 3973

Senatorul Cuc acuză DSP Neamţ de abuz: „Organizează concurs de angajare la Spitalul Judeţean doar pentru persoane vaccinate!”

Senatorul Răzvan Cuc (PSD Neamţ) acuză conducerea DSP Neamţ de abuz, în legătură cu un concurs pe care îl organizează pentru angajarea personalului medical la Spitalul Judeţean de Urgenţă Piatra-Neamţ.
Concret, parlamentarul social-democrat susţine, cu documente, că DSP Neamţ condiţionează prezenţa la concurs de deţinerea unui certificat de vaccinare împotriva SARS-CoV-2.
Ori, cum (deocamdată) vaccinarea nu este obligatorie, senatorul Cuc susţine că DSP Neamţ comite un abuz flagrant.
„Abuz flagrant la Direcția de Sănătate Publică Neamț! Maeștrii liberali ai dezastrului național calcă în picioare drepturile omului oriunde s-ar afla. Până și Ceaușescu ar fi invidios pe slugile lui Cîțu! Concret, Spitalul Județean din Piatra-Neamț are mare nevoie de personal medical. Guvernul-fantomă a scăpat pandemia de sub control și fiecare unitate medicală din țara asta face eforturi supraomenești ca să facă față situației. Spitalul a cerut DSP Neamț, așa cum prevede legea, aprobare ca să organizeze un concurs pentru a angaja personal medical. Ce credeți că au răspuns conducătorii DSP Neamț? Sub trei semnături și cu o mare ștampilă pe hârtie, conducătorii acestei instituții au decis că la concurs pot participa doar „persoane vaccinate împotriva virusului SARS-COV-2”. Acest răspuns nu este doar un abuz sinistru, dar arată cum se propagă mentalitatea de la centrul liberal către funcționarii instalați de „echipa câștigătoare” la conducerea instituțiilor deconcentrate și descentralizate”, a declarat senatorul Răzvan Cuc.
Parlamentarul a declarat că este vaccinat împotriva SARS-CoV-2 şi consideră că vaccinarea este cea mai bună soluție în acest moment pentru a depăși pandemia.
„Dar încălcarea cu bună știință a legii și ignorarea principiilor democratice sunt lucruri de neacceptat. Nu poți condiționa un concurs de angajare de statutul de „vaccinat”. Da, trebuie luate măsuri de protecție, dar nu poți să împarți lumea în două pentru că așa l-ai văzut pe șeful tău că face. Suntem oameni liberi și responsabili, nu stabilește nici Cîțu, nici Iohannis și nici vreunul din acoliții lor că oamenii care nu s-au vaccinat trebuie decăzuți din drepturi. Dacă semnatarii documentului pe care îl prezint mai jos ar fi scris așa ceva pentru congresul iresponsabil al PNL care a adunat 5000 de liberali la Romexpo încălcând flagrant legea, ar fi fost zburați din funcții pentru nesupunere politică. Acești oameni trebuie zburați din funcții pentru că nu înțeleg nici ce înseamnă democrația și nici ce sunt drepturile omului. Un funcționar public nu poate avea asemenea „scăpări”. Din păcate, statul român condus de acești indivizi fără carte și fără caracter a ajuns nu doar în faliment economic, ci și în faliment moral”, a mai spus senatorul Răzvan Cuc.
Aşteptăm ca DSP Neamţ să emită un punct de vedere oficial cu privire la aceste acuzaţii.

Articolul anterior

A abandonat 2 pui de pisică într-o cutie, la Săvineşti. A fost amendat de poliţişti cu 1.000 lei!

Articolul următor

O gravidă în luna a 9-a şi o mamă cu un copil de 2 ani, recuperate de salvamontişti din Ceahlău

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *