ISSN 2457 - 3973

Senatorul Eugen Țapu, acuzații grave la adresa ministrului Sănătății

Senatorul liberal Eugen Ţapu priveşte cu îngrijorare situaţia datoriilor acumulate de Spitalul Judeţean de Urgenţă Neamţ, datorii care pot pune în pericol actul medical, potrivit unui comunicat de presă al PNL Neamț.

Dintr-un document remis publicităţii de către conducerea spitalului, reiese că, la sfârşitul lunii februarie, datoriile depăşesc un milion de euro, ca urmare a neachitării acestora de către Ministerul Sănătăţii. Din această sumă, peste 10 miliarde de lei vechi au depăşit termenul de scadenţă de 30 de zile şi este datorată furnizorilor de medicamente şi materiale sanitare, însă există şi restanţe mai vechi, de peste 60 de zile.

“Ministerul Sănătăţii promovează o politică a inconştienţei. Pe de o parte vorbeşte de investiţii, care însă niciodată nu sunt începute, pe de altă parte ministerul nu este în stare să-şi achite datoriile. Personalul medical de la Spitalul Judeţean de Urgenţă Neamţ este pus într-o situaţie foarte delicată, nevoit să raţionalizeze medicamentele şi materialele sanitare, iar cel care are de suferit este pacientul, nevoit să vină cu ele de acasă”, a declarat, în comunicat, senatorul liberal.
În opinia acestuia, întregul mecanism de decontare a cheltuielilor este excesiv de birocratic, ceea ce duce la întârzieri nepermise şi la sincope în aprovizionarea cu medicamente şi materiale sanitare.

“În tot acest timp, colectivului medical de la Spitalul Judeţean de Urgenţă i se cere să facă performanţă, deşi spitalul este subfinanţat, iar întreaga situaţie nu pare să-i deranjeze pe oficialii ministerului, care s-au învăţat să ascundă realitatea în declaraţii mincinoase şi ipocrite”, a mai spus parlamentarul.

Senatorul Eugen Ţapu a mai declarat că îi va adresa şi o interpelare pe această temă ministrului Sănătăţii, Sorina Pîntea, prin care îi va cere să precizeze în mod clar care este termenul de achitare a acestor datorii, dar şi soluţiile pe care le are în vedere pentru a preîntâmpina asemenea situaţii.

Articolul anterior

Turn-Folk 2019, primul festival de muzică folk din Piatra-Neamț

Articolul următor

Doi turiști, la un pas de moarte pe Ceahlău din cauza viscolului

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *