ISSN 2457 - 3973

Senatorul Eugen Ţapu: ”PNL nu va tăia nici pensii, nici salarii”

Senatorul liberal Eugen Țapu critică în termeni foarte duri încercarea PSD de a manipula opinia publică prin publicarea unui așa zis Pact pentru bunăstare. În opinia acestuia, PSD minte atunci când spune că este interesat de bunăstare, minte când încercă să facă din partidele de opoziție o sperietoare pentru români.

”Un lucru trebuie să fie foarte clar: mai devreme sau mai târziu, PSD va pleca acasă, din cauza crizei economice în care a aruncat România, dar va lăsa în urmă un haos. De fapt, acest Pact este cântecul de lebădă al unei guvernări care a eșuat pe toate planurile. Este ultima găselniță a unui partid care nu are nimic în comun cu bunăstarea, cu progresul. Da, PNL va prelua guvernarea. Și nu va tăia nici pensii, nici salarii. În schimb, va implementa acele măsuri economice care, în al doisprezecilea ceas, vor reuși să salveze România de la dezastru. Va guverna cinstit, pentru români, nu așa cum a făcut PSD-ul în cei trei ani. Pentru că românii au nevoie de o guvernare eficientă, iar generațiile viitoare nu trebuie să deconteze notele de plată ale PSD-ului”, a precizat Eugen Țapu, senator PNL de Neamț.

În opinia acestuia, PSD a eșuat pe toate planurile, cu cele trei guverne și cei 80 de miniștri care s-au plimbat pe la Palatul Victoria.

”Suntem țara din Uniunea Europeană în care se plătesc cele mai mari impozite pe forța de muncă. Iar PSD are nerușinarea să vină și să spună că sprijin sectorul privat, sprijină IMM-urile. Nu, îi jecmănește pur și simplu, pentru că Guvernul nu mai are bani pentru funcționarea statului. Până la sfârșitul anului numeroase primării vor intra în incapacitate de plată, pentru că peste 90% din sumele colectate merg către plata pensiilor, a salariilor, a creditelor și dobânzilor. În trei ani, datoria externă a României a crescut cu aproape 70 de miliarde de lei, circa 16 miliarde de euro. Unde s-au dus acești bani? Nu avem nici măcar o autostradă finalizată, în afara câtorva kilometri, pe ici, pe colo. Nu avem nici măcar un singur spital din cele trei mari, regionale, și din celelalte opt promise în 2016”, a mai explicat senatorul liberal.

Acesta a criticat și lipsa unor politici fiscale predictibile, încurajatoare pentru mediul de afaceri, ceea ce a făcut ca numeroși jucători economici importanți să anunțe închiderea fabricilor din România și mutarea operațiunilor în alte state.

Articolul anterior

Israelian mort în accident la Hanul Ancuței

Articolul următor

Femeie găsită decedată în apartament, în Piatra-Neamţ

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *