ISSN 2457 - 3973

Senatorul PNL Eugen Țapu Nazare a inițiat ședința care a dus la revocarea președintelui ASF, Mișu Negrițoiu

În calitate de președinte al Comisiei Economice din Senatul României, senatorul Eugen Țapu Nazare, a inițiat  întrunirea în ședință comună a tuturor comisiilor de resort a Senatului și Camerei Deputaților, în vederea revocării din funcție a președintelui ASF, Mișu Negrițoiu.

Solicitarea a fost făcută ca urmare a scrisorii primite din partea Uniunii Naționale a Transportatorilor Rutieri din România, a Asociației Patronale a Transportatorilor Europa 2002, Federației Operatorilor Români de Transport și Asociației Operatorilor de Transport Rutier Apulum,  având ca subiect ”demiterea cu efect imediat a președintelui Autorității de Supraveghere Financiară, Mișu Negrițoiu, pentru proasta administrare a pieței asigurărilor din România”.

Astfel, în data de 31 octombrie 2016, în cadrul unei ședințe comune la care au participat cele 4 comisii ale Parlamentului:

 Comisia economică, industrii și servicii a Senatului,

Comisia pentru buget, finanțe-activitate bancară și piață de capital a Senatului,

Comisia pentru politică economică, reformă și privatizare a Camerei Deputaților

Comisia pentru buget, finanțe și bănci a Camerei Deputaților,

La inițiativa senatorului PNL de Neamț, Eugen Țapu Nazare, s-a votat, în unanimitate, ”propunerea de revocare a domnului Mișu Negrițoiu din funcția de președinte al Autorității de Supraveghere Financiară”.

Membrii celor 4 comisii ai Parlamentului, au constatat că reputația domnului Mișu Negtițoiu este iremediabil afectată de imaginea nefavorabilă creată în piața de asigurări din România.

După ședința comisiilor reunite din 31.10.2016, s-a întocmit un raport comun asupra propunerii de revocare a domnului Mișu Negrițoiu din fruntea ASF, care a fost înaintat plenului reunit al Senatului și Camerei Deputaților.

”Domnul Negrițoiu a reușit „performanța” managerială să-i nemulțumească pe toți actorii din piața asigurărilor, aici mă refer la patronate, asigurați și asiguratori. Era iminentă demiterea lui pentru că pur și simplu și-a bătut joc de peste 5,5 milioane de români cu polițe RCA”, a declarat senatorul Eugen Țapu Nazare.

 

Articolul anterior

Am avut dreptate! Cod roşu de intervenţie în toată ţara! Simulare de cutremur de 7 grade!

Articolul următor

Ce au făcut reprezentanții ISU Neamț pe timpul Codului Roșu de intervenție la cutremur!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Cel mai popular