ISSN 2457 - 3973

Senatorul PNL Eugen Țapu-Nazare: ”Lupta pentru putere și inflația de miniștri, principalele cauze ale eșecului guvernării PSD – ALDE”

În doar doi ani și jumătate, guvernarea PSD – ALDE a reușit contraperformanța de a schimba nu mai puțin de doi premieri și 71 de miniștri. Într-un aparat guvernamental mult prea încărcat, cu ministere și agenții ținute în viață doar pentru a oferi posturi de conducere și acces la fondurile publice membrilor celor două partide, instabilitatea guvernamentală a aruncat România în haos și criză.

”Actul guvernării PSD – ALDE se rezumă, din păcate, la răfuieli interne, de partid. S-au bătut pentru putere, s-au pândit unii pe alții și s-au plătit polițe, s-au activat grupări și clanuri grupate în jurul oricui avea o șansă să câștige puterea  în PSD. A fost mai întâi Liviu Dragnea, căruia, cu foarte mici excepții, nimeni nu i s-a opus, și care a schimbat doi premieri. A venit apoi Viorica Dăncilă, iar grosul membrilor PSD, în special baronii locali, s-au grupat în jurul ei. Toată această luptă pentru putere și resurse publice, concretizată în schimbarea a 71 de miniștri, demonstrează, de fapt, incapacitatea de a guverna. România nu are un proiect de țară pe termen lung, este condusă fără viziune și pragmatism, iar totul se rezumă la lupta internă pentru putere”, a explicat Eugen Țapu Nazare, senator PNL Neamț.

Aceasta consideră că, din păcate, o scurtă radiografie a celor doi ani și jumătate de guvernare PSD – ALDE definește haosul creat, în toate domeniile de activitate.

”După doi ani și jumătate, actuala Guvernare se identifică prin preocuparea excesivă de a-i scăpa de pușcărie pe cei corupți, prin celebra de acum Ordonanță 13, prin modificarea celor două Coduri, urmată de promovarea recursului compensatoriu. În plan economic, investițiile stagnează, România se împrumută constant, la cele mai mari dobânzi de pe piața bancară, înregistrăm cea mai mare rată a inflației din Uniunea Europeană, iar puterea de cumpărare a românilor a scăzut. La toate acestea se adaugă și lipsa banilor pentru cofinanțarea proiectelor europene, ceea ce pune sub semnul întrebării dezvoltarea României cu ajutorul fondurilor europene pe care le are le dispoziție. De fapt, acesta este și unul din motivele pentru care actualul guvern, în ciuda tuturor semnalelor primite, se ferește să atragă banii europeni. De aceea nu există nici autostrăzi, nici mult promisele spitale regionale”, a mai spus Eugen Țapu Nazare.

 

Articolul anterior

O nouă dispariție a unei fete dintr-un centru de plasament din Piatra-Neamț

Articolul următor

Directori noi la 6 școli din județ, la pachet cu 7 inspectori școlari cu delegație

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *