ISSN 2457 - 3973

Senatorul Răzvan Cuc (PSD Neamț): ”USR a decis că economia românească trebuie să moară!”

”USR a decis: capitalul românesc trebuie să moară!”, a declarat, miercuri, senatorul PSD de Neamț, Răzvan Cuc.
Parlamentarul a explicat că ministrul Economiei, Claudiu Năsui, a oprit finanțarea promovării exporturilor și a ajutorului de minimis acordat prin programul de internaționalizare a firmelor.
”În orice stat normal, acest lucru se numește sabotaj!”, a acuzat fostul ministru al Transporturilor din guvernarea PSD.
Răzvan Cuc a subliniat că prin aceste programe, firmele românești beneficiau de sprijin pentru participarea la târguri și expoziții internaționale, iar ambele programe funcționează conform unor legi.
Pentru Claudiu Năsui, copilul afacerii Motorola, legile sunt facultative. Ca și interesele firmelor românești. Finanțarea Programului de promovare a exporturilor este reglementată prin OUG 120/2002, iar cea a programului de internaționalizare a firmelor – prin OUG 8/201. Acesta din urmă a fost prelungit de UE până în 2023, dar în România guvernul a „uitat” să îl actualizeze”, a mai spus Răzvan Cuc.
Parlamentarul social-democrat a atras atenția că anul trecut, exporturile României au scăzut cu 11% față de 2019. În 2020, deficitul balanței comerciale s-a mărit cu un miliard de euro, ajungând la 17 miliarde de euro, a reamintit Răzvan Cuc.
”Din cauza pandemiei, în 2020, evenimentele economice internaționale s-au rărit sau au fost organizate online. Dar nu au dispărut cu totul și nici anul acesta nu vor dispărea. Pentru a putea face export, firmele românești au nevoie să fie prezente la evenimentele de acest fel din lume. Acestui individ plantat în fruntea ministerului economiei nu-i pasă decât de afacerile sale și ale familiei sale. Îi e greață de tot ce înseamnă companii românești. Așa că, fără nicio explicație, a închis aceste programe. Capitalul românesc trebuie strivit până dispare! Așa că se naște o întrebare firească: pentru cine lucrează USR și Claudiu Năsui?”, a spus senatorul PSD de Neamț, Răzvan Cuc.

Articolul anterior

Piatra-Neamț ”joacă” periculos între scenariile roșu și galben pe deschidere școlilor. Situația în Neamț (miercuri, 3 februarie)

Articolul următor

ISU Neamț recrutează candidaţi pentru Şcoala de Subofițeri de Pompieri și Protecție Civilă „Pavel Zăgănescu” Boldești

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *