ISSN 2457 - 3973

Slujbă pe Ceahlău, la peste 1.850 metri altitudine! Pelerinii vor să vadă şi holograma misterioasă!

Zeci de peleri au început să urce, joi dimineaţă, pe muntele Ceahlău pentru a participa la hramul Schitului ”Schimbarea la faţă”. Biserica este situată pe platoul din spatele cabanei Dochia, la peste 1.850 de metri altitudine.
Alţi pelereni au preferat să ajungă la schit încă de miercuri pentru a participa la slujba Vecerniei. Aceştia s-au cazat la schit dar şi la cabana Dochia.
La slujbă sunt aşteptaţi să participe şi Înalt Preasfinţitul Teofan, mitropolitul Moldovei şi Bucovinei, Preasfinţitul Ambrozie, Episcopul Giurgiului şi Preasfinţitul Emilian Lovişteanul, Episcop-Vicar al Arhiepiscopiei Râmnicului.
Pelerinii vin să participe atât la slujbă dar şi la apariţia unui fenomen extrem de interesant. În fiecare an, doar la începutul lunii august, vârfurile muntelui Ceahlău formează nişte umbre, cu ajutorul norilor, care creează o hologramă tridimensională a unei piramide. Unii cercetători ai fenomenului susţin că piramidele au unghiurile laturilor exact ca ale piramidei lui Keops.
Muntele Ceahlău este considerat ca fiind muntele sfânt al românilor şi al doilea munte sfânt al ortodoxiei, după Athos.
Schitul ”Schimbarea la faţă” a fost ridicat între anii 1992 – 1993 din iniţiativa şi cu binecuvântarea Preafericitului Patriarh Daniel, la acea vreme mitropolit al Moldovei şi Bucovinei.
Schitul se află la circa 1.850 metri altitudine pe culmea care leaga Vârful Toaca de Vârful Ocolaşul Mare.
Biserica este în întregime din lemn şi a fost înzestrată cu mobilier deosebit, sculptat de Alexandru Huţanu iar catapeteasma este pictată de călugarii din Mănăstirea Sihăstria.

Articolul anterior

Deputatul Cozmanciuc (PNL) cere majorări salariale pentru toți bugetarii

Articolul următor

Hai la film în aer liber! Caravana Filmelor Next debutează în Ştrandul din Piatra-Neamţ!

Un comentariu

  • Din ce loc a urcat Inaltpreasfintitul Teofan?de la Durau?

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Cel mai popular