ISSN 2457 - 3973

Deputatul Cozmanciuc (PNL) cere majorări salariale pentru toți bugetarii

Deputatul Mugur Cozmanciuc, președintele PNL Neamț a cerut Guvernului PSD să dovedească faptul că există fonduri pentru mărirea salariilor.

Parlamentarul a adăugat că principiul nediscriminării trebuie să funcționeze la nivelul tuturor categoriilor de salariați iar Legislativul are obligația, în calitate de for ales direct de români, să nu facă discriminări între demnitari/parlamentari și ceilalți bugetari.

”În acest context, PNL cere ca majorarea salariilor bugetarilor să se facă unitar și doar de Parlament,  și nu prin decizii ale Guvernului. Mai mult, cerem ca Legea salarizării bugetarilor, înainte de a fi dezbătută de senatori și deputați, să fie analizată de toate partidele politice parlamentare.  Altfel spus, această decizie trebuie luată  în contextul consultărilor pe care PNL le-a inițiat cu privire la asigurarea macrostabilității economice a României.  Orice hotărâre cu impact bugetar este nevoie a fi luată cu responsabilitate și care să țină cont de riscurile care pot apărea. Un dezechilibru bugetar poate avea repercursiuni și asupra mediului privat. Capitalul privat are în economia românească un rol preponderent și de aceea orice decizie legată de bugetul statului trebuie pusă în concordanță cu sectorul privat, care aduce PIB-ului venituri semnificative din care sunt susținute, printre altele, salariile și pensiile românilor”, a declarat președintele PNL Neamț.

Deputatul Cozmanciuc a precizat că liberalii au cerut de fiecare dată când Guvernul a luat măsuri cu efecte asupra bugetului să dovedească faptul că acestea sunt sustenabile pe termen mediu și lung.

Sunt adepul motivării angajaților, însă astfel de măsuri trebuie bine calculate din punct de vedere economic. Este adevărat că banii din salarii se duc în consum, dar trebuie bine gândită sustenabilitatea măsurilor de creștere a salarizării pe termen mediu și lung. Consider că Ministerul de Finanțe trebuie să facă precizări clare, care să demonstreze valabilitatea pe termen lung a legii de salarizare a bugetarilor. Nu se pot mări salariile bugetarilor pe criterii preferențiale. Nu trebuie să fim demagogi, este important să fim corecți și responsabili când luăm decizii. Este important să avem resurse pentru a putea onora cu adevărat măririle de salarii”, a declarat deputatul Mugur Cozmanciuc, președintele PNL Neamț.

Articolul anterior

Pietrenii sunt invitați la ”Maratonul zâmbetelor”

Articolul următor

Slujbă pe Ceahlău, la peste 1.850 metri altitudine! Pelerinii vor să vadă şi holograma misterioasă!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Cel mai popular