ISSN 2457 - 3973

ŞOCANT! 3.000 cazuri (oficiale) de violenţă în familie în Neamţ, în primele 10 luni ale anului

Cifre şocante ies la iveală, cu ocazia Zilei internaţionale pentru eliminarea violenţelor împotriva femeilor.

În judeţul Neamţ, în primele 10 luni ale anului au fost înregistrate 3.000 cazuri de violenţă în familie. Şi vorbim doar de cele oficiale, ajunse în atenţia autorităţilor. Câte femei încă îndură chinuri cumplite şi se tem să spună, nimeni nu ştie!

Purtătorul de cuvânt al IPJ Neamţ, subinspectorul Ramona Ciofu, a explicat că violența domestică nu se referă doar la violența dintre soți sau foști soți, ci și la violența între actuali sau foști parteneri, indiferent dacă agresorul locuiește sau a locuit împreună cu victima.

„Polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Neamț au intervenit în primele 10 luni ale anului în curs la aproximativ 3.000 de cazuri de violență în familie, fiind emise aproximativ 300 de ordine de protecție provizorii. Ordinul de protecție provizoriu poate fi emis direct de polițist, având un caracter executoriu, fără termen și fără somație și o valabilitate de cinci zile. În această perioadă, victima poate solicita instanței de judecată emiterea unui ordin de protecție care poate avea o durată de până la șase luni. Totodată, în aceeași perioadă prin emiterea ordinelor de protecție provizorii au fost dispuse aproximativ 500 de măsuri de protecție, constând fie în evacuarea temporară a agresorului din locuința comună, fie în reintegrarea victimei în locuința comună, fie obligarea agresorului la păstrarea unei distanțe minime față de victimă sau membrii familiei”, a declarat purtătorul de cuvânt al IPJ Neamţ, subinspectorul Ramona Ciofu.

Victimele acestor acte de agresiune, înregistrate la nivelul județului Neamț, sunt în mare parte femei. Aproximativ 75% din numărul victimelor înregistrate sunt femei și aproximativ 14% din totalul victimelor înregistrate sunt minori.

În privința autorilor acestor infracțiuni, în 97% din cazuri aceștia sunt bărbați.

Articolul anterior

Un tânăr din Neamţ s-a sinucis aruncându-se în faţa trenului

Articolul următor

Patru traficanţi de droguri din Neamţ, „săltaţi” de DIICOT! Judecătorii i-au arestat preventiv!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *