ISSN 2457 - 3973

Șocant! Ce conține un hamburger de la un fast-food din Piatra-Neamț!

Toxicologul și farmacologul Dumitru Nastasă – cu peste 45 de ani de experiență în domeniu – a făcut o analiză chiflei și sosului dintr-un hamburger pe care un celebru fast-food din Piatra-Neamț îl are zilnic în meniu. Cele două ingrediente (chifla și sosul) sunt nelipsite din orice meniu, fie el cu vită sau cu pui.

Nu vom publica numele fast-food-ului însă este vorba de un gigant american cu sute de mii de restaurante în toată lumea. Dar aceleași ”ingrediente” se găsesc probabil și la concurență.

Mai trist este faptul că la fast-food-urile din oraș vezi zilnic părinți care le cumpără copiilor astfel de bombe calorice și pline de chimicale.

Iată și ce conține burgerul:

Chifla contine ingredientele următoare:

– sare
– sulfat de calciu E516
– carbonat de calciu E170 colorant alb
– gluten de grau
– sulfat de amoniu E517 stabilizator
– clorura de amoniu E510 – mai sarat decat sarea
– stearil de sodiu lactilat, E481(i) emulsifiant, stabilizant
– esteri micsti acetic si tartrici ai mono si digliceridelor acizilor grasi E472(f)
– DATEM (Diacetyl Tartaric (Acid) Ester of Monoglyceride)
– acid ascorbic E300
– azodicarbonamid E927
– mono si digliceride E471
– mono et di-glicerides etoxile E488
– ortofosfat monocalcic E341(i)
– enzime
– guma guar E412
– peroxid de calciu E930
– faina de soia
– propionat de calciu E282 (conservant)
– propionat de sodium E281 (conservant)
– lecitina de soia
– graunte de susan
– agent de panificatie

SOSUL „INIMITABIL”:

– ulei de soia
– condiment de castraveti murati (facut din:)
– castraveti murati taiati in cuburi
– sirop de porumb cu continut ridicat de fructoza
– zahar
– otet
– sirop de porumb
– sare
– clorura de calciu (E509)
– guma xantan (E415)
– sorbat de potasiu (E202)
– extract de condimente
– monooleat de polioxietilen de sorbitan (polisorbat 80) (Emulsifiant)
– extract de otet
– apa
– galbenus de ou
– sirop de porumb cu continut ridicat in fructoza
– pudra de ceapa
– boabe de mustar
– sare
– condimente
– alginat de propan -1 E405
– benzoat de sodiu (conservant)
– tarate de mustar
– zahar
– pudra de usturoi
– proteina vegetala (porumb hidrolizat, soia si grau) – (Este vorba in realitate despre glutamat de sodiu)
– colorant caramel
– extract de boia de ardei
– lecitina de soia
– curcuma (colorant)
– disodiu de calciu de EDTA (E385) (conservant de aroma).

”Un hamburger nu mucegaieste niciodata!!! N-a existat niciodata in el nimic viu. Este hrana androida. Pastrati-l intr-un sertar sau in buzunarul hainei timp de cativa ani… va ramane tot asa. Indestructibil.. Aerul si Timpul nu au impact asupra acestei materii. Bacteriile n-o vor nici ele. Ultimul dintre microbi, cea mai mica dintre ciuperci o iau la fuga cand dau de hanburger. Numai oamenii pot sa inghita o asemenea nenorocire. Ce devine acest fel de mancare in adancurile corpului omenesc? Unde se acumuleaza materiile chimice adunate de-a lungul zilelor? Cine stie… Cel mai teribil nu este ca aceasta “chestie” exista si ca este chiar mancata. E dreptul androizilor care colonizeaza acum specia umana sa inghita asemenea feluri mutante. Cel mai teribil este ca inca se poate numi aceasta “chestie” “paine”, caci nu este paine, ci o impostura de paine. Un simulacru. O minciuna. Ca si cum un stiulete de porumb genetic modificat n-ar trebui sa se mai poata numi “porumb”, painea de laborator n-ar trebui sa aiba dreptul la numele de “paine”. Este prima si poate singura batalie pe care ar trebui s-o dea ecologistii si adeptii hranei biologice. Aceea a cuvintelor, a numelui. Intr-o societate in care deja nu se mai deosebeste adevarul de fals, numele n-ar trebui nici ele sa fie uzurpate, caci altfel vom pierde curand orice contact cu realitatea”, a declarat Dumitru Nastasă.

foto: Dumitru Nastasă

Read Previous

FOTO – 1.000 de liberali din Neamț, la mitingul Iohannis&PNL de la Iași

Read Next

Femeie accidentată mortal la Grumăzești

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *