ISSN 2457 - 3973

Spectacol folcloric de Ziua Națională a României cu ”Stejarii din Hindău”

Ansamblul “Stejarii din Hindău” va organiza sâmbătă, cu ocazia Zilei Naționale a României, un spectacol folcloric la Ghindăoani.

În acest ansamblu sunt 8 perechi de dansatori și 2 soliste, cu toţii având origini în comuna Ghindaoani, și care au pus bazele Ansamblului “Stejarii din Hindău”. De la membrii ansamblului am aflat că numele acestuia este dat de denumirea veche a satului, Hindău.

”Suntem o mână de oameni pasionați de dansul popular si am început acum un an aceast proiect, avandu-l ca profesor pe d-l Dănică Gâtlan. Din dorinţa de a face ceva frumos, lucru fără precedent la noi în sat, am pus la cale acest mic spectacol dedicat zilei de 1 Decembrie, implicându-i, de asemenea, si pe copiii satului. Ne-am sfătuit, am visat şi fără nici o ezitare ne-am pus pe fapte ! Cu convingerea că atunci când pui suflet în ceea ce faci se pot realiza doar lucruri frumoase, noi am conceput si realizat acest mic spectacol ce se vrea a fi primul dint-un lung şir. Aşadar, cu emoție şi bucurie în suflete vă aşteptăm alături de noi, să ne dăm mână cu mână, aşa cum se cuvine la ceas aniversar pt noi toți. Va fi un program artistic în al cărui cuprins vom avea muzica, dans, poezii, iar la final se va servi mâncarea tradițională a acestei zile”, a declarat Vasile Iulian Ilie, unul dintre membrii ansamblului.

 

 

 

Articolul anterior

Alertă! A dispărut o minoră de 14 ani din Girov!

Articolul următor

Accident cu 4 mașini în Piatra-Neamț

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *