ISSN 2457 - 3973

Spitalele din Neamț se umplu de bolnavi COVID! Aproape 300 pacienți și 37 suspecți sunt internați!

Spitalul Județean de Urgență Piatra-Neamț și Spitalul Bisericani se umplu de bolnavii COVID din Neamț.

Doar în ultimele 24 de ore au fost confirmate 70 de persoane infectate cu SARSCoV 2.

În momentul de față, în cele 2 spitale sunt internate 299 persoane cu COVID iar alte 37 sunt suspectate.

Zece persoane duc o luptă teribilă în secția de Anestezie Terapie Intensivă pentru a rămâne în viață.

În județul Neamț, de la începutul pandemiei, au fost înregistrate 3.328 cazuri Covid-19. Au fost raportate 115 decese – 53de femei și 62 de bărbați, cu vârste cuprinse între 26 și 96 de ani și având comorbidități.

Din spitalele din județul Neamț au fost externate 2.352 persoane.

În total au fost testate 14.514 persoane, fiind lucrate în total 43.029 teste. 40,30% din testări sunt realizate la Spitalele din județul Neamț iar restul în instituții medicale private sau la centrul de la București/Iași.

Începând cu 1 august a.c. au fost înregistrate 1.996 cazuri. În perioada 26 septembrie -2 septembrie au fost raportate 323 cazuri noi și 2 decese (2 femei cu vârste de 47 și 53 de ani).

Localitățile cu cele mai multe infectări înregistrate în ultimele 14 zile sunt municipiul Roman cu 176 cazuri și Piatra Neamț cu 130 cazuri.

Au fost înregistrate 30 de cazuri cu vârsta sub 19 ani.

În ultima săptămână au fost depistate și anchetate mai multe focare și au fost continuate anchetele epidemiologice a focarelor în desfășurare:

1. În cadrul unui centru rezidențial pentru bătrâni din comuna Poiana Teiului au fost depistat un focar Covid-19. În total sunt infectați 9 beneficiari și 2 salariati. Cazurile pozitive au fost izolate la Spitalul Județean de Urgență Piatra Neamț. A fost instituită măsura carantinei contacților direcți. Unitatea a fost dezinfectată.

2. În cadrul unui centru rezidențial pentru bătrâni din comuna Girov au fost depistat un focar Covid-19. În total sunt infectați 14 beneficiari și 5 salariati. Cazurile pozitive au fost izolate la Spitalul Județean de Urgență Piatra Neamț. A fost instituită măsura carantinei contacților direcți. Unitatea a fost dezinfectată.

3. În CSPAH Roman, în cadrul măsurilor aplicate de limitare a focarului, au continuat testările, triajul și supravegherea epidemiologică, astfel că, până în prezent în centru au fost confirmate Covid-19 pozitive 71 de cazuri. Persoanele au fost izolate în spitalele suport Covid din județ. Au fost efectuate dezinfecții terminale și au fost reorganizate spațiile pentru asigurarea funcționării unității. Pacienții si personalul medico-sanitar sunt supravegheați clinic și epidemiologic.

4. În Spitalul Municipal de Urgență Roman au fost depistate 2 focare Covid-19, în cadrul Secțieide obstetrică-ginecologieși Secției de neurologie. În total sunt infectați 19 salariați: 12 asistente medicale și 7 infirmiere. Persoanele au fost internate spitale suport Covid-19 din județul Neamț. Personalul secțiilor afectate a fost testat. Până în prezent nu au fost înregistrate focare în unități de învățământ.

Articolul anterior

Liviu Harbuz (PRO România) îi trântește ușa în nas lui Arsene și anunță o alianță anti-PSD!

Articolul următor

APASERV ”trosnește” zeci de mii de oameni din Piatra-Neamț și 4 comune! Îi lasă marți, 6 octombrie, fără apă 16 ore!

3 Commentarii

  • De ce nu sunt trimiși la spitalul modular de la Letcani? Acum o săptămână presa scria ca e gata, ca are toate avizele.

  • […] au dat share la greu filmulețelor și pozicilor de la inagurarea-șmen iar în Iași și Neamț, numărul celor afectați de Covid crește tot mai mult. Cele două unități sanitare din Neamț declarate suport Covid au ajuns aproape de limita maximă […]

  • Nu ați câștigat ce ați vrut, de acum căutați motive să închideți școli, să închideți activități.
    Vin parlamentarele, nu puteți fura voi, cat putem noi vota.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *