ISSN 2457 - 3973

Liviu Harbuz (PRO România) îi trântește ușa în nas lui Arsene și anunță o alianță anti-PSD!

Devinde o certitudine faptul că PSD Neamț și Ionel Arsene vor rămâne izolați în Consiliul Județean Neamț și Consiliile Locale Piatra-Neamț și Roman.
Și filiala Neamț a Partidului PRO România a anunțat, prin vocea coordonatorului Liviu Harbuz, că o alianță cu PSD este exclusă.
Practic, Liviu Harbuz și-a păstrat aceeași linie principală anunțată cu mult timp înaintea alegerilor locale.
Acum, liderul PRO România- filiala Neamț anunță o alianță care să stopeze ”discursul antieuropean, modul despotic de conducere, baronizarea, tendințele național-conservatoare ale liderilor falsei stângi”. 
”Peste 16.000 de nemțeni au ales PRO România ca fiind echipa pe care să o crediteze cu încrederea lor de a-i reprezenta în Consiliul Județean. Avem un primar PRO și nu este nicio surpriză că este o doamnă. Felicitări Alexandra Raclariu și multă inspirație pentru Crăcăoani! Proiectele noastre au convins nemțenii să ne acorde 65 de mandate de consilieri locali în Piatra Neamț, Roman, Bicaz, Roznov, dar și în multe dintre comune. PRO România a primit dreptul de a participa la guvernarea județeană și locală. Și o va face alături de echipa tânără, reformistă, pe care a prezentat-o în campanie. PRO România este promisiunea unei social democrații moderne, europene, într-o Românie în care sub guvernările falsei stângi am pierdut aceste repere. Discursul antieuropean, modul despotic de conducere, baronizarea, tendințele național-conservatoare ale liderilor falsei stângi ne obligă ca la Neamț să ne dorim o alianță prin care să stopăm toate aceste lucruri. Nemțenii așteaptă reforme, nemțenii așteaptă modernizare, nemțenii își doresc viziune, bunăstare și respect. Și exact acestea vor fi reperele pe care le vom căuta în negocierile pe care le începem pentru a forma majorități prin care să scoatem Neamțul din sărăcie și să-l aducem alături de județele performante ale României”, a declarat Liviu Harbuz, coordonatorul PRO România Neamț.
Chiar dacă nu au spus-o cu subiect și predicat, liderii a cel puțin 3 partide din Neamț par să fi ajuns la un consens politic și anume de a forma majorități la Consiliul Județean, Consiliul Local Piatra-Neamț, Consiliul Local Roman dar și alte consilii locale (unde există toleranță între reprezentanții locali ai partidelor).
Mugur Cozmanciuc (președinte PNL Neamț), Iulian Bulai (președinte USRPLUS Neamț) și acum Liviu Harbuz (coordonator PRO România) au dat semnalul unei alianțe puternice anti-PSD care îl vor lăsa izolat pe Ionel Arsene la Consiliul Județean.
– Cozmanciuc a anunțat că astăzi PNL este dispus să renunțe la un post de viceprimar la Roman (cel mai probabil în favoarea USRPLUS).
– Bulai a declarat tot astăzi că o alianță cu PNL și alte partide proeuropene (care nu exclude PRO România) este cea mai firească opțiune.
– Harbuz a tranșat lucrurile în relația cu PSD și exclude o alianță cu partidul reprezentat de Ionel Arsene.
Deocamdată, singurul care nu a avut o poziție publică pe această temă este președintele PMP Neamț, Bogdan Gavrilescu.
O alianță majoritară PNL – USRPLUS – PRO România se poate realiza în Neamț și fără PMP.
Dacă va fi invitat și va refuza să facă parte din această alianță, PMP nu va face altceva decât să confirme speculațiile din campania electorală: că este un partid care face jocurile lui Ionel Arsene.
Pe larg, pe această temă, am scris un material aici

Articolul anterior

Alianța care-i trimite pe Arsene și PSD în izolare, tot mai aproape de adevăr! PNL a rezolvat ”ecuația” viceprimarului de Roman.

Articolul următor

Spitalele din Neamț se umplu de bolnavi COVID! Aproape 300 pacienți și 37 suspecți sunt internați!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.