ISSN 2457 - 3973

Spitalul COVID finanțat de CJ Neamț și Iași, amendat cu 60.000 lei de Curtea de Conturi! Azi îl vedem, dar nu e…

Curtea de Conturi a amendat Asociația de Dezvoltare Intercomunitară Euronest cu 60.000 lei pentru modul în care s-a făcut achiziția spitalului modular COVID.

Proiectul este finanțat de Consiliile Județene Neamț (3,2 milioane euro) și Iași (11,6 milioane euro) iar Curtea de Conturi susține că achiziția s-a făcut cu încălcarea legii.

Potrivit Ziarului de Iași, raportul Curții de Conturi arată că ”nu a existat o strategie a achiziţiei, şi niciun plan de gestionare a spitalului după punerea în funcţiune, documente care trebuiau supuse votului consilierilor”.

Altfel spus, consilierii județeni din cele 2 județe au votat ”în orb”, cum le-au spus șefii de partid/CJ, și au aprobat proiectul.

Dincolo de faptul că a fost încălcată legea, spitalul modular COVID nu a fost pus în funcțiune deși au trecut 3 luni de la termenul contractual.

Potrivit unor surse, se așteaptă începerea campaniei electorale pentru a fi dată în folosință unitatea sanitară.

Modul în care au fost alocate fondurile pentru acest spital, prin votul consilierilor PSD-ALDE-Laurențiu Dulamă (PMP) este cercetat și de Poliția Neamț, potrivit unui anunț făcut în urmă cu o săptămână de inspectorul șef al IPJ Neamț, comisarul șef Paul Tablan.

Acum și Curtea de Conturi confirmă că în jurul acestei investiții există ilegalități.

Materialul cu raportul Curții de Conturi a fost publicat de Ziarul de Iași aici

Articolul anterior

Mugur Cozmanciuc, președinte PNL Neamț: ”În partid este nevoie de o curățenie necesară. Să cadă măștile!”

Articolul următor

Bărbat înecat în Bistrița, la Roznov

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *