ISSN 2457 - 3973

Spitalul Județean Neamț – la un pas de capacitate maximă! Iată situația la zi!

Spitalul Județean de Urgență Piatra-Neamț riscă, în următoarele zile, să nu mai poată interna pacienți cu COVID-19. O demonstrează situația de joi, 5 noiembrie, care arată că în spital mai sunt disponibile doar 36 paturi pentru acești bolnavi. Alte 29 de paturi libere sunt pentru bolnavii de COVID care au și alte patologii asociate. Deci mai sunt disponibile în total 65 de paturi!

Cu un ritm de infectare de circa 150 de persoane zilnic, mult mai mare decât cel al vindecărilor/externărilor, s-ar putea ajunge ca la finalul săptămânii viitoare să se ajungă la un blocaj. Norocul este că mulți dintre pacienți sunt tratați la domiciliu pentru că, în caz contrar, ar fi fost nevoie doar de o zi pentru a bloca spitalul!

La secția de Antestezie și Terapie Intensivă, situația este și mai dramatică. Pe cele 12 paturi cuprinse în schemă sunt internați 15 bolnavi cu COVID-19. Singurul aspect pozitiv, dacă poate fi numit așa, este că doar 7 bolnavi au nevoie de ventilație mecanică iar 8 nu au nevoie.

În Spitalul Județean de Urgență Piatra-Neamț erau internați, joi, 383 bolnavi cu COVID-19: 2 au forme ușoare, 366 au forme medii și 15 sunt la ATI.

De asemenea, sunt internați și 34 de suspecți. Fiecare ocupă singur un salon întreg, din motive lesne de înțeles, nefiind confirmați/infirmați cu virusul SARS-CoV-2.

Mai sunt disponibile doar 23 de paturi pentru pacienții suspecți. Care, se pare, vor fi ocupate extrem de repede și acestea.

Articolul anterior

Piatra-Neamț a mai făcut un pas spre CARANTINĂ! Nouă localități sunt în ZONA ROȘIE! Iată incidența din Neamț!

Articolul următor

Prefectul George Lazăr – anunț despre cursurile școlare din Piatra-Neamț, de luni (9 noiembrie)

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.