ISSN 2457 - 3973

Suspect de coronavirus adus din Roznov la spital cu ambulanța, trimis acasă cum poate! Prietena bolnavă de leucemie, depistată pozitiv!

Așa cum vă anunțam de duminică seara, revenim astăzi cu un material despre o situație cel puțin ciudată de la Spitalul Județean de Urgență Piatra-Neamț. Înainte de a prezenta lucrurile, facem o mențiune importantă: zecile de cadre medicale din spital sunt absolut dedicate meseriei și merită toate aprecierile, mai ales acum, când se află în prima linie. Și, din nefericire, și medicii, asistentele sau infirmierele sunt expuși la infecția cu coronavirus. De aceea, erorile apar de cele mai multe ori din cauza oboselii, a stresului sau a sistemului prost conceput. Dar despre aceste aspecte, într-un material viitor.

Daniel Beniamin S. locuiește în Roznov, alături de prietena lui în vârstă de 27 ani. Tânăra este bolnavă de leucemie și face tratamentul cu citostastice în secția de hematologie a Spitalului Județean de Urgență Piatra-Neamț.

Daniel a povestit, pentru newsallert.ro, că în momentul de față, prietena lui are și coronavirus. Iar virusul ar fi fost contactat chiar în spital, în urmă cu circa o săptămână.

”Prietena mea era internată la hematologie unde face citostatice. Trebuia să fie externată vineri (27 martie – n.r.) dar au spus că o lasă în week-end în spital, ca să vadă cum se simte, și o externează luni (30 martie – n.r.). Sâmbătă seara, pe 28 martie, mi-a spus că îi este frică și am întrebat-o de ce. Și mi-a spus că a auzit că doctorii ar fi luat contact cu doi pacienți care sunt infectați cu coronavirus, iar medicii au luat contact cu ea. Duminică, pe 29 martie, au externat-o. Când a venit acasă am intrat amândoi în carantină, că așa i-au spus medicii. Miercurea trecută am sunat la Salvare, nu se simțea bine deloc. Nu avea nici aer. A luat-o la spital și i-a făcut din nou testul. Sâmbătă m-au sunat de la DSP că i-a ieșit testul pozitiv și mi-au spus să sun la 112 ca să chem Ambulanța, ca să merg la spital, să fac testul”, a povestit Daniel Beniamin S.

Tânăra a rămas internată în spital și pe lângă tratamentul cu citostatice trebuie să facă și tratament împotriva coronavirusului.

Prietenul acesteia a spus că a respectat indicațiile primite de la DSP, a sunat la 112, a solicitat o ambulanță care a venit și l-a transportat la spital.

”Am fost dus la spital, într-un container, unde mi-au pus o brățară verde la mână cu un număr și numele meu. Mi-au luat niște probe din gură și nas și mi-au spus că pot pleca acasă, și să aștept un telefon. Mi-au zis să nu scot brățara de la mână și să nu ies din casă până nu mă sună ei. Am fost sunat și de la Poliție și m-au întrebat unde sunt. Eu eram în stația de autobuz. Am stat până seara la ora 21.00 până a venit autobuzul. Cei de la spital mi-au spus că pot pleca acasă cu mijloacele de transport, dar să păstrez distanța. Am avut noroc că nu era nimeni în autobuz. Eram hotărât să vin pe jos până la Roznov, dacă nu venea nici un autobuz. Ce să fac?”, a adăugat Daniel Beniamin S.

Când a ajuns acasă, scara blocului în care locuiesc cei doi era deja dezinfectată.

Bărbatul crede că prietena lui a fost infectată în spital, involuntar, mai ales că nu au fost plecați în străinătate și nici nu au avut contact cu persoane infectate sau venite din afara granițelor.

 

Articolul anterior

Fotografia uluitoare surprinsă în Neamț, la procesiunea cu moaștele Cuvioasei Parascheva

Articolul următor

Coronavirus/ Nici un caz nou în Neamț în ultimele 24 de ore!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *