ISSN 2457 - 3973

Taximetrist bătut și tâlhărit la Pipirig! Vă aduceți aminte de cazul taximetriștilor executați de criminalii nemțeni Baciu și Andrei?

Un taximetrist nemțean a trăit clipe de groază după ce a fost bătut și tâlhărit de un client. Agresiunea a avut loc, potrivit purtătorului de cuvânt al Poliției Neamț, în data de 18 decembrie, în localitatea Pipirig.

”În ziua de 18 decembrie a.c., Postul de Poliție Hangu a fost sesizat prin Serviciul 112 despre faptul că într-o parcare din localitatea Chirițeni din comună, are loc o agresiune. În urma cercetărilor, polițiștii au stabilit că un tânăr de 19 ani din comuna Pipirig a solicitat unui taximetrist să îl transporte până in comuna Poiana Teiului, împreună cu un prieten al clientului, respectiv încă un tânăr de 17 ani tot din comuna Pipirig. În momentul în care taximetristul a ajuns în extravilanul satului Chirițeni,comuna Hangu, tânărul de 19 ani a solicitat taximetristului să oprească autovehiculul, ceea ce șoferul a și făcut. Profitând de neatenția șoferului, tânărul de 19 ani s-a deplasat la acesta, a început să îl agreseze fizic și l-a deposedat de mai multe obiecte personale. Al doilea pasager a fugit de la fața locului văzând agresiunea comisă. După producerea agresiunii, suspectul s-a urcat la volanul autoturismului taxi, deși nu poseda permis de conducere, l-a condus aproximativ 50 metri, fiind blocat în trafic de alți conducători auto, care au observat cele întâmplate. Suspectul a fost reținut pentru 24 ore pe baza de ordonanță de reținere, iar la data de 19 decembrie, Judecătoria Bicaz a dispus arestarea suspectului pe o perioadă de 30 zile. Suspectul este cercetat pentru săvârşirea infracţiunilor de tâlhărie calificată, distrugere şi conducere fără permis”, se arată într-un comunicat de presă al Poliției Neamț.

Nu este prima dată când taximetriștii sunt victime ale clienților. Au existat cazuri extreme, când șoferii au fost uciși de cei pe care i-au transportat. Un caz de acest gen a avut loc în urmă cu aproape 15 ani când un taximetrist din Piatra Neamț a fost omorât cu sânge rece, după ce a fost pus să-și sape propria groapă, în localitatea Valea Mormântului, de Daniel Baciu și Vasile Andrei, ambii din comuna Ceahlău.

Una dintre victimele criminalilor a fost taximetristul Vasile Bogdan, dispărut de pe 16 mai 2000. Cadavrul său a fost găsit doi ani mai târziu, fără cap, într-o groapă din localitatea Valea Mormântului. Taximetristul fusese împușcat de la mică distanță după ce fusese pus să își sape mormântul. Un alt taximetrist din Iași a fost victima celor doi criminali, acesta fiind ucis în stil vietnamez, prin ștrangulare.

”Sub ameninţarea armelor, i-am spus să meargă lângă lac. Aici l-am legat de mâini, cu mâinile la spate, de picioare, şi îi povesteam despre destinul lui. L-am întrebat: Ce fel de moarte preferi? Aş putea să te împuşc în cap, sa-ţi tai gâtul, da’ cuţitul l-am pierdut, sau să te dau în lac? El a spus că nu vrea să moară, îi era frică, i-a albit, aşa, rădăcina părului şi i-a crescut barba”, a declarat anchetatorilor Daniel Baciu.

Vasile Andrei își ispășește condamnarea pe viață într-un penitenciar din Iași. Daniel Baciu a fost împușcat mortal, de polițiști, în anul 2001, după tentativa eșuată de a evada din Arestul Poliției Neamț.

  Articolul anterior

  Polițiștii rutieră anunță unde sunt radarele în județul Neamț! Vezi aici unde sunt amplasate sâmbătă!

  Articolul următor

  Val de accidente în Neamț! Bilanțul tragic de vineri și sâmbătă: 2 morți și 7 răniți

  Lasă un comentariu

  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  Cel mai popular