ISSN 2457 - 3973

Teatrul Tineretului s-a închis din lipsa autorizaţiei împotriva incendiilor! Ce urmează? Şcoli, spitale, biserici, Prefecturi, primării…

Teatrul Tineretului din Piatra Neamţ şi-a suspendat activitatea pe termen nelimitat ca urmare a controlului pe care ISU Neamţ l-a efectuat, vineri, şi în urma căruia au fost constatate o serie de probleme.
Directorului instituţiei, Liviu Timuş a declarat că a luat decizia de a suspenda activitatea în teatru pentru a nu pune în pericol viaţa oamenilor.
”Ca urmare a controlului ISU din data de 13 noiembrie s-a constatat ca exista în continuare o serie de probleme în cadrul proiectului european a căror rezolvare nu se întrevede pe termen scurt. În aceste condiţii, eforturile depuse de Teatrul Tineretului în vederea obţinerii autorizaţiei de securitate la incendii se dovedesc insuficiente. De aceea, pentru a nu pune în pericol viaţa oamenilor, am decis suspendarea activităţii culturale a instituţiei pe termen nedeterminat. Ne cerem scuze faţă de publicul spectator şi faţă de cei care au contracte şi proiecte în derulare cu noi şi sperăm ca, măcar în ceasul al doisprezecelea, cei care sunt direct răspunzători de execuţia lucrărilor să găseasca soluţii urgente pentru remedierea problemelor”, a declarat Liviu Timuş, directorul Teatrului Tineretului din Piatra Neamţ.
Spectacolele vor fi contramandate şi se vor reprograma iar cei care au achiziţionat deja bilete pot primi contravaloarea lor de la casa de bilete a teatrului.
Teatrul Tineretului a fost reabilitat cu fonduri europene în cadrul unui proiect european însă, deşi lucrările s-au încheiat de 3 ani, nu au fost recepţionate de comisia de specialitate pentru o serie de neconformităţi cu prevederile din proiect.

Reamintim că zilele trecute s-au pus lacăte şi pe uşile de la Casele de Cultură din Piatra Neamţ şi Roman dar şi la Sala Polivalentă din Piatra Neamţ.

Probabil, seria închiderii unor instituţii publice şi private va continua având în vedere ”potenţialul” judeţului. Piscine şi săli de fitness, baruri şi cluburi, săli de spectacole sau şedinţe. Este interesant, de exemplu, dacă sălile din Palatul Administrativ au autorizaţie de securitate la incendii. Sau diversele săli ale primăriilor, inclusiv Casa Căsătoriilor care poate adăposti, în acelaşi timp, peste 100 de persoane.

Haideţi să vedem cine are curaj să închidă bisericile pentru că nici ele nu au autorizaţii. Dar şcolile în aceeaşi situaţie? Sau spitalele?

În acest ritm, preconizăm că vom avea parte de o întreagă Românie fără autorizaţie de securitate la incendii. Asta pentru că, zeci de ani s-a mers după principiul ”lasă, că merge şi-aşa”. Asta până au murit 55 de tineri!

Articolul anterior

În Neamț, 239 de cazuri noi de copii cu handicap

Articolul următor

Atentate sângeroase la Paris! Cel puțin 120 morți! Cunoașteți nemțeni aflați într-o situație de urgență?

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Cel mai popular