ISSN 2457 - 3973

Temperaturile au început să urce vertiginos în Neamț! Vezi valorile de sâmbătă la prânz!!!

Mercurul din termometre a început să urce vertiginos în Neamț încă de la primele ore ale dimineții. Așa se face că, la ora 11.00, temperatura aerului era deja de 26 de grade Celisius la Roman și la Târgu Neamț. La Piatra-Neamț, termometrele arătau, la stația meteo de lângă Pietricica, 25 de grade Celsius.

Cei care au înoptat la cabana Dochia, din Ceahlău, au avut parte de o dimineață răcoroasă dar perfectă. Temperatura era de 17 grade Celsius la ora 11.00 iar turiștii nu au ratat o sesiune de plajă la înălțime.

Disconfortul termic era la aceeași oră unul aproape de limită. Atât la Piatra Neamț, cât și la Roman și Târgu Neamț se înregistrau valori între 71 și 72 de unități.

Meteorologii au prognozat însă temperaturi ce vor ajunge la valori de 36-28 de grade Celsius dar corpul uman va percepe o temperatură mult mai ridicată, de peste 40 de grade Celsius în timp ce disconfortul termic va trece de 80 de unități. Aceste valori vor fi atinse în intervalul ora 14.00 – 18.00, motiv pentru care medicii recomandă să nu vă expuneți la soare, să rămâneți în locuințe, cu geamurile închise și să consumați cât mai multă apă.

Pentru cei care totuși vor și alte forme de răcorire, ștrandurile municipale din Piatra Neamț și Roman și-au deschis deja porțile.

Articolul anterior

Viceprimarul Teodorescu (PNL): Învățământul nemțean are de suferit din cauza PSD!

Articolul următor

Doliu la Protopopiatul Piatra Neamț

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.