ISSN 2457 - 3973

Teroare la Paris! O femeie kamikaze a murit! Cinci terorişti au fost arestaţi!

Justiția franceză a confirmat miercuri moartea unei femei kamikaze, ‘care și-a detonat vesta explozivă la începutul asaltului’, în operațiunea antiteroristă lansată miercuri dimineață de poliție în suburbia Saint-Denis din nordul Parisului, în cadrul anchetei privind atentatele teroriste comise vinerea trecută în capitala Franței și soldate cu 129 de morți și cel puțin 350 de răniți, transmite AFP.
‘Trei bărbați, care se aflau în apartament, au fost scoși’ de polițiștii din forțele speciale RAID și ‘plasați în arest’, iar alte două persoane au fost arestate lângă apartament, potrivit aceleiași surse.
Poliția franceză a declanșat miercuri dimineață o operațiune la Saint-Denis, care l-a vizat pe Abdelhamid Abaaoud, considerat a fi creierul atentatelor comise vinerea trecută în capitala Franței.
Potrivit AFP, raidul l-a vizat și pe cel mai recent suspect în urma atacurilor de la Paris din 13 noiembrie. Un bărbat neidentificat, despre care presa a relatat prima dată marți, ar fi al nouălea suspect în atentatele de vineri noaptea din capitala franceză.
Un alt urmărit este Salah Adbeslam (în vârstă de 26 de ani), pe numele căruia duminică autoritățile belgiene au emis un mandat de arestare internațional. Francezul născut la Bruxelles ar putea fi și unul dintre atacatorii de la Paris. Un frate de-al său, Ibrahim (sau Brahim) Abdeslam, care a trăit în cartierul bruxellez Molenbeek, s-a aruncat în aer, vinerea trecută, la restaurantul Comptoir de pe bulevardul Voltaire din Paris.

Articolul anterior

Paşaportul unui atentator sinucigaş din Paris este al unui soldat sirian ucis anul acesta

Articolul următor

Vezi străzile pe care Primăria Piatra Neamţ plantează copaci

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.