ISSN 2457 - 3973

Paşaportul unui atentator sinucigaş din Paris este al unui soldat sirian ucis anul acesta

Datele de identitate care figurează pe pașaportul sirian găsit lângă unul dintre atentatorii sinucigași care au comis atacurile teroriste de vinerea trecută de la Paris ar corespunde celor ale unui soldat al armatei președintelui sirian Bashar al-Assad, care a fost ucis acum câteva luni, relatează marți AFP, citând surse apropiate anchetei.

Pașaportul a fost emis pe numele lui Ahmad al Mohammad, născut la 10 septembrie 1990 la Idleb, în nord-vestul Siriei. Documentul a fost descoperit lângă rămășițele unui jihadist care s-a aruncat în aer vineri seara în apropiere de Stade de France, în nordul Parisului.
Toate datele corespund identității unui militar al trupelor loiale președintelui Bashar al-Assad, potrivit sursei AFP, care a avansat două ipoteze fără să tragă vreo concluzie: fie că acest pașaport a fost recuperat, fie că este vorba de un document fals pornind de la o identitate reală.
Documentul a fost prezentat de un migrant înregistrat în insula greacă Leros, la 3 octombrie a.c.. Deținătorul acestui pașaport, a cărui identitate reală rămâne de verificat, a părăsit Grecia la o dată necunoscută și ultima oară a fost reperat în Croația câteva zile mai târziu.
Despre acest pașaport, Germania a avertizat în legătură cu o posibilă ‘pistă falsă’ lăsată de gruparea jihadistă Statul Islamic ‘pentru politizarea și radicalizarea problemei refugiaților în Europa’.
În urma acestei descoperiri, lidera extremei drepte din Franța, Marine Le Pen, a cerut luni ‘oprirea imediată a primirii de migranți’ în țară.

Articolul anterior

Preşedintele CJ, Constantin Iacoban anunţă când se redeschide Teatrul Tineretului!

Articolul următor

Teroare la Paris! O femeie kamikaze a murit! Cinci terorişti au fost arestaţi!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Cel mai popular