ISSN 2457 - 3973

Teste Covid-19 la Neamț, cel mai devreme peste o lună! Arsene: ”Încerc un termen mai rapid, mi-am activat cunoștințele din lumea medicală!”

Nemțenii vor putea face testele pentru depistarea virusului Covid-19 la Spitalul Județean de Urgență Piatra-Neamț cel mai devreme peste o lună. Acesta este termenul care se prefigurează, în momentul de față, după ce aparatul care era pus la dispoziție, săptămâna trecută, de o firmă din Iași, a fost vândut între timp.

Președintele Consiliului Județean Neamț, Ionel Arsene, a declarat, miercuri seara, în EXCLUSIVITATE la ”Interviurile Newsallert” de la Jurnal FM, că cele mai apropiate termene pe care le-a obținut de la alte două firme sunt de 4 săptămâni.

”Din păcate nu mai este aparatul la Iași. Joi, când am solicitat membrilor CJSU Neamț să aprobe achiziția în regim de urgență, aveam aparatul blocat la firma din Iași. Ne asigurau și teste, și training pentru oamenii care îl foloseau. Iar luni aparatul deja ar fi fost instatat. Astăzi (miercuri seara – n.r.), cel mai scurt termen pe care l-am primit de la două firme este de 4 săptămâni. De la alte firme am primit termene de 6 sau chiar 8 săptămâni. Situația mă neliniștește. Nu am acceptat încă nimic. Mi-am activat toate cunoștințele din lumea medicală și încerc să găsesc un termen cât mai rapid. Doamne ferește, dacă o să fie o explozie de cazuri, așa cum cred că o să se întâmple, nu știu cum o să gestionăm. Sper să putem, Dumnezeu să ne ajute”, a declarat președintele CJ Neamț.

Ionel Arsene a explicat, la ”Interviurile Newsallert”, că nimic din ce se discută cu un furnizor de aparatatură medicală la o anumită oră, nu mai este valabil peste alte două ore, având în vedere situația de la nivel național.

”Nimic din ce vorbim la ora 12.00 nu mai e valabil la ora 14.00. Este o nebunie totală. Facem tot ce putem, vrea să îi asigur că încercăm să ținem sub control situația dar nu depinde doar de noi. Dacă membrii CJSU acceptau vineri solicitarea mea, astăzi aveam aparatul și nemțenii făceau teste la Neamț”, a spus Ionel Arsene.

Președintele CJ Neamț a cerut oamenilor să rămână în case, aceasta fiind cea mai sigură măsură împotriva infectării cu virusul Covid-19.

”Rugămintea mea către ei este să stea în case cu toții. Cred că este singura variantă prin care să rămânem neinfectați. Suntem pregătiți, avem condiții pentru a primi pacienții în Spitalul Județean de Urgență Piatra-Neamț. Avem situația sub control și sper să o avem și în continuare. Oamenii nu trebuie să fie panicați dar trebuie să fie responsabili și toată populația trebuie să încerce să ne ajute pentru a gestiona situația și să stea în case”, a mai spus președintele CJ Neamț, Ionel Arsene, în ”Interviurile Newsallert”, de la Jurnal FM.

Plenul Consiliului Județean Neamț a aprobat, miercuri, în unanimitate, rectificarea bugetară și alocarea sumei de peste 3 milioane de lei pentru Spitalul Județean de Urgență Piatra-Neamț.

Banii sunt pentru achiziționarea unui aparat PCR de testare Covid-19, 4 ventilatoare, 8 monitoare de funcţii și 8 paturi ATI.

De asemenea vor fi cumpărate 2 izolete, și 50 de filtre pentru pacienți, având în vedere că unica izoletă din cadrul ISU Neamț este stricată.

Totodată a fost suplimentată suma pentru medicamente de la 300.000 la 800.000 lei iar pentru dezinfectanţi au fost alocaţi 900.000 lei.

Pe de altă parte au fost alocate 1,7 milioane lei pentru cheltuieli de personal. Asta pentru că, având în vedere că este stare de urgență, pot fi angajate cadre medicale fără concurs, dar pentru o perioadă maximă de 6 luni.

Articolul anterior

Coronavirus – 256 nemțeni așteaptă înfrigurați rezultatul testelor de la Iași

Articolul următor

Anunţ privind desfăşurarea activităţilor de lucru cu publicul la nivelul Biroului Public Comunitar Local de evidenţă a Persoanelor Piatra-Neamț

0 Commentarii

  • DE CE NU LUAȚI LEGĂTURA CU DOMNUL BECALI SIGUR AR FI ÎN CITEVA ZILE APARATUL

  • Parca suntem la șah. Sa vedem cine face următoarea mișcare. Totul cu aplaudaci de serviciu pe baricade. Să înțeleg că dacă relațiile personale nu funcționează, nemțenii, dragii de ei, sunt pierduți?
    Când se va sfârși aceasta mascaradă?

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *