ISSN 2457 - 3973

Tir cu 34 metri cubi de lemne fără documente, confiscat de polițiștii din Neamț!

În cadrul planului de acţiune Scutul Pădurii 2016, ieri, polițiștii Secţiei de Poliţie Rurală Bicaz au desfăşurat activităţi specifice pentru prevenirea şi combaterea faptelor ilicite la regimul silvic. În urma controalelor efectuate în trafic, a fost depistat pe DJ 127A pe raza localităţii Dămuc, un ansamblu de vehicule, care transporta material lemnos.

Polițiștii au identificat conducătorul auto, un bărbat de 31 de ani, din Bicaz Chei și au precedat la verificarea transportului în aplicaţia I WOOD TRAKING, ocazie cu care s-a constatat faptul că pentru expediţia efectuată nu au fost introduse date în aplicaţia informatică referitoare la provenienţa şi circulaţia materialului lemnos.

Polițiștii au aplicat sancțiunea contravențională, în valoare de 15.000 lei, persoanei juridice, reprezentată de un bărbat de 40 de ani, din Dămuc.

Materialul lemnos a fost inventariat, rezultând cantitatea de 32,66 mc lemn rotund molid şi 2,20 mc lemn rotund pin și a fost confiscat, fiind predat în custodia Ocolului Silvic Brateş.

Totodată ansamblul, format din autoutilitară şi remorcă, a fost indisponibilizat şi sigilat la sediul Poliţiei Oraşului Bicaz, conform art. 19 şi art. 25 din Legea 171/2010 privind sancționarea contravențiilor silvice.

Articolul anterior

Comunicat de presă Primăria Piatra Neamț

Articolul următor

Parlamentari din Neamț, la capăt de drum! Chelaru, Stoica, Harbuz sau Ursărescu- printre numele ”grele” care părăsesc Parlamentul!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Cel mai popular