ISSN 2457 - 3973

Topul localităților din Neamț cu numărul ce mai mare de infectări COVID din ultimele zile

În județul Neamț, de la începutul pandemiei, au fost înregistrate 1309 cazuri covid-19, din care 61 decese, informează conducerea DSP Neamț.

În total, au fost testate 9.601 persoane, cu 21.932 teste prelucrate.

Vârful îmbolnăvirilor din județul Neamț a fost înregistrat în luna aprilie dar din 15 iulie s-a înregistrat un constant trend crescător de cazuri noi, totalizând 295 cazuri.

Localitățile cu cele mai multe cazuri înregistrate în ultimele 15 zile sunt orașul Târgu Neamț cu 67 de cazuri și municipiul Piatra Neamț cu 65 de cazuri.

În municipiul Roman au fost înregistrate 20 de cazuri.

Localitatea Număr de cazuri
Târgu Neamț 67
Piatra Neamț 65
Roznov 42
Roman 20
Agapia 18
Sagna 9
Bălţăteşti 6
Grumăzeşti 6
Răuceşti 6
Vânători-Neamţ 6

În această perioadă au fost depistate și anchetate mai multe focare de familie și de colectivitate:

 1. În Spitalul Orășenesc „Sf. Dimitrie” Tg. Neamț au fost depistate 3 focare în cadrul CPU, Secția de Pediatrie și Contagioase. În total 22 de salariați, din care 2 medici și 14 asistenți medicali sunt covid -19 pozitivi.
 2. În data de 25 iulie 2020, 2 persoane aflate în izolare la Centrul Social Pietricica din Piatra Neamț au fost confirmate Covid -19 pozitive. Din ancheta epidemiologică s-a constat ca aceștia erau veniți de la Căminul pentru persoane vârstnice Roznov, având la intrarea în centru teste negative.
  Au fost testați toți cei 47 de beneficiari și 3 dintre cei 27 de salariați ai Căminului pentru persoane vârstnice Roznov. In data de 30.07.2020, 41 de beneficiari și 1 salariat au fost confirmați covid-19 pozitivi.
  In data de 30.07.2020 au fost recoltate probe de la restul salariaților, fiind așteptate rezultatele.
  Bătrânii au fost izolați în centru. Starea de sănătate a bătrânilor este monitorizată permanent de către personalul medical al unității. Toți rezidenții vor fi duși, pe rând, la Spitalul Județean de Urgență Piatra Neamț pentru evaluare clinica și paraclinica, și, dacă este cazul, tratament de specialitate, prioritate având cei cu simptome.
 3. În urma monitorizării bi-lunare a beneficiarilor și a personalului din centrele rezidențiale a fost depistat un focar în Centrul rezidențial pentru persoane vârstnice „Cuvioasa Nazaria” din Văratec. 3 salariați au fost confirmați covid-19 pozitivi. Restul personalului și beneficiarii au teste negative.
 4. În ziua de 22 Iulie 2020, au fost internați în Spitalul Județean de Urgență Piatra un preot și o măicuța de la Mănăstirea Văratec. Pe 23 Iulie au fost confirmați covid pozitivi. Starea lor fiind gravă au fost internați la ATI. A fost demarată ancheta epidemiologică și, in data de 25 Iulie ac., au fost recoltate probe de la 10 persoane din Mânăstire, contacti direcți ai celor 2. 2 preoți și 4 măicuțe au fost confirmați covid pozitivi, in 27 și respectiv 29 Iulie.

În prezent, 190 de persoane confirmate covid-19 sunt internate în cele 2 spitale suport covid din județul Neamț. 7 persoane sunt internate la ATI. În Spitalul Județean de Urgență Piatra Neamț sunt internați 119 suspecți covid și 69 pacienți non covid. Din spitalele din județul Neamț au fost externate 769 persoane.

Direcția de Sănătate Publică Neamț continuă activitățile specifice de supraveghere a infecției cu covid-19, conform metodologiei:

 • monitorizarea centrelor rezidențiale,
 • anchetele epidemiologice cu depistarea și carantinarea contacților direcți,
 • izolarea persoanelor depistate pozitive.

Articolul anterior

Direcția Silvică Neamț: Anunț privind organizarea licitaţiei pentru vânzarea de lemn fasonat din fondul forestier proprietate publica a statului

Articolul următor

Iată lista finală a candidaților pentru Primăria Piatra-Neamț

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *