ISSN 2457 - 3973

Tragedia de la Spitalul Județean Neamț se repetă la Institutul ”Matei Balș”. Patru morți în incendiu, 100 pacienți evacuați.

Tragedia de la Spitalul Județean de Urgență Piatra-Neamț, din 14 noiembrie 2020, când 10 pacienți au murit în urma unui incendiu, s-a repetat vineri, 29 ianuarie 2021, la Institutul ”Matei Balș”.

Patru pacienți cu COVID au decedat după ce în salonul în care erau internați a izbucnit un incendiu în jurul orei 05.00. Trei pacienți au fost găsiți carbonizați iar al patrulea nu a putut fi resuscitat.

Peste 100 de pacienți aflați în alte saloane au fost evacuați și a început transferul acestora către alte spitale.

Toți pacienții de la Institutul ”Matei Balș” au forme medii sau grave de COVID-19.

Incendiul de la ”Matei Balș” a fost stins și urmează ca autoritățile să stabilească din ce cauze a izbucnit.

La fața locului se află ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, secretarul de stat Raed Arafat și prefectul de București, Traian Berbeceanu.

Tragedia de la ”Matei Balș” arată, încă o dată, că siguranța pacienților în spitalele din România este cel puțin îndoielnică.

Ancheta de la Spitalul Județean de Urgență ”Piatra-Neamț” efectuată de Parchetul General încă nu a oferit, public, nici o concluzie cu privire la cauze.

În seara zilei de 14 noiembrie 2020, un incendiu a izbucnit la secția ATI a spitalului din Piatra-Neamț, în urma căruia 10 pacienți cu COVID au decedat.

În incendiu au fost rănite ușor 2 asistente și grav dr. Cătălin Denciu. Acesta se află de aproape două luni și jumătate într-un spital din Belgia unde primește îngrijiri medicale de specialitate.

Articolul anterior

Kaufland – poziţia oficială cu privire la magazinul din Piatra-Neamţ

Articolul următor

Poliţia Locală Piatra-Neamţ explică de ce funcţionează magazinul Kaufland de la gară

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *