ISSN 2457 - 3973

Tragedie la C.S.S. Piatra-Neamţ! O fetiţă de 13 ani a decedat în timpul antrenamentului!

Tragedie la Clubul Şcolar Sportiv Piatra-Neamţ! O fetiţă în vârstă de 13 ani a decedat, vineri – 6 ianuarie 2023, în timpul antrenamentului.

După ce şi-a pierdut cunoştinţa, antrenorul a efectuat primele manevre de resuscitare, apoi cadrele medicale de la ambulanţă sosite la faţa locului.

Resuscitarea a continuat la Unitatea de Primiri Urgenţe Piatra-Neamţ, însă, din păcate, fără succes.

Conducerea Inspectoratului Şcolar Judeţean Neamţ a făcut mai multe precizări despre această tragedie şi a transmis condoleanţe familiei.

„Inspectoratul Școlar Județean Neamț informează, cu infinită durere, că, astăzi, 6 ianuarie 2023, în jurul orei 10.45, o elevă de clasa a VII-a, de la Școala Gimnazială „Elena Cuza” Piatra – Neamț, legitimată ca sportivă la Clubul Școlar Sportiv din Piatra – Neamț, și-a pierdut cunoștința în timpul antrenamentului de pregătire sportivă practică – volei și cu toate eforturile depuse de serviciul medical de la Unitatea de Primire Urgențe, a decedat. Antrenamentul la care participa eleva era de intensitate redusă, după cum ne informează profesorul antrenor, și avea loc în condițiile pregătirii necesare participării la Campionatul Național de Cadete, din 14 ianuarie 2023. Conform informațiilor primite din partea C.S.S. Piatra – Neamț putem preciza că, eleva avea efectuată vizita medicală periodică la cabinetul de medicină sportivă, cu care unitatea are contract și avea viza medicală valabilă. De asemenea, din cele relatate de părinții sportivei, aceasta a fost supusă unor investigații medicale chiar la începutul anului 2023 și nu s-a evidențiat nicio problemă medicală incompatibilă cu practicarea sportului de performanță. Suntem alături de familia elevei decedate, ne exprimăm regretul pentru imensa pierdere suferită și transmitem cele mai sincere condoleanțe”, a declarat inspectorul şcolar general al ISJ Neamţ, prof. Florentina Luca-Moise.

Poliţiştii au deschis un dosar penal şi aşteaptă rezultatul necropsiei pentru a da o rezoluţie.

„La data de 6 ianuarie a.c., în jurul orei 11:00, polițiștii din cadrul Poliției municipiului Piatra Neamț au fost sesizați cu privire la faptul că, unei minore de 14 ani din Piatra Neamț, i s-a făcut rău în timp ce participa la un antrenament de volei, la o sală de sport din municipiul Piatra Neamț. Echipajele medicale s-au prezentat la fața locului, minora fiind transportată la o unitate medicală, pentru acordarea de îngrijiri de specialitate. Din păcate, în jurul orelor 13:50, am fost informați cu privire la faptul că, minora a decedat la unitatea medicală unde a fost internată. În cauză, se continuă cercetările sub aspectul săvârșirii infracțiunii de ucidere din culpă, pentru stabilirea cu exactitate a cauzelor și împrejurărilor în care a avut loc acest eveniment”, a declarat purtătorul de cuvânt al IPJ Neamţ, subinspectorul Ramona Ciofu.

Articolul anterior

Deputatul Mugur Cozmanciuc: „Guvernul va continua și în acest an programele de sprijinire a categoriilor vulnerabile”

Articolul următor

Două surori minore din Neamţ, dispărute de 2 săptămâni! Poliţiştii cer sprijinul populaţiei!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *