ISSN 2457 - 3973

Trei case în pericol să ardă!

 

Un incendiu care putea distruge cel puțin 3 case din comuna Vânători-Neamț s-a produs, vineri, din cauza unui foc lăsat nesupravegheat. Focul a fost făcut de un localnic care a strâns resturile vegetale din curte și le-a aprins.

Vântul a luat un jăratec care a ajuns la adăpostul de animale.

”La locul indicat s-au deplasat un ofiţer şi 12 subofiţeri din cadrul Detaşamentului de Pompieri Târgu Neamţ cu trei autospeciale de lucru cu apă şi spumă. La sosirea pompierilor, incendiul cuprindea adăpostul de animale, două anexe şi era extins la alte două gospodării, unde ardeau depozitul de scândură al unui vecin şi gardul, respectiv lemnul de foc al altuia. Având în vedere flăcările mari şi distanţa mică dintre construcţii, puteau fi afectate încă două locuinţe şi un grajd. Pompierii au stins incendiul din trei direcţii, una dinspre locuinţa din gospodăria cea mai afectată, având în vedere că unul dintre căpriori începuse deja să ardă, altă direcţie dinspre cele două case şi grajdul ce puteau fi imediat afectate şi o direcţie plecând din cele două locuri unde se propagase incendiul. Misiunea pompierilor s-a încheiat după aproape patru ore”, a declarant sublocotententul Andrei Grancea, purtătorul de cuvânt al ISU Neamț.

În urma incendiului au ars un adăpost de animale, pe o suprafaţă de aproximativ 200 metri pătrați, două anexe gospodăreşti, pe o suprafaţă de aproximativ 50 metri pătrați. fiecare, 15 metri de gard, 10 metri cubi de scândură şi jumătate de metro cub de lemn de foc.

Pompierii au fost sprijiniţi de un pompier voluntar şi doi localnici.

 

(Elena A.)

Articolul anterior

Centru zonal de peste un milion de lei pentru copiii defavorizați din zona Târgu Neamț

Articolul următor

Gelu Crăcană: Și băieții plâng, câteodată! Îmi cer iertare suporterilor!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Cel mai popular