ISSN 2457 - 3973

Turist accidentat în Ceahlău, preluat de elicopterul SMURD

Un turist care s-a accidentat grav în masivul Ceahlău a fost preluat, de la baza Dochia, de un elicoper SMURD si apoi a fost transportat la un spital din Brașov.

Intervenția a avut loc duminică după ce salvamontiștii nemțeni au decis că, din cauza condițiilor nefavorabile, evacuarea terestră este periculoasă.

”Accidentul a avut loc sâmbătă seara dar s-a optat pentru stabilizarea și menținerea sub control a accidentatului în baza Salvamont Dochia, o evacuare terestra pe timp de noapte fiind dificil de realizat. În urma analizei efectuate de salvamontisti la primele ore ale dimineții, condițiile de evacuare terestra erau dificile, timp de evacuare minim 6 ore, traseu acoperit cu gheață, expunere îndelungată a accidentatului imobilizat la frig. De aceea s-a optat pentru evacuarea aero, solicitându-se un elicopter SMURD pentru preluarea victimei. Elicopetrul SMURD a aterizat în siguranță pe Heliportul Salvamont din platoul Masivului Ceahlău
iar victima a fost transferată în aeronavă. Elicopterul SMURD a aterizat cu bine la Brașov și a predat persoana accidentată ambulanței iar acțiunea s-a încheiat cu succes”, au povestit salvatorii.

sursa foto: Salvamont Neamț

Articolul anterior

Tinerii din Piatra-Neamț, sprijiniți de Primărie pentru a deveni o ”voce” puternică

Articolul următor

Grav accident pe E85, în județul Neamț

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.