ISSN 2457 - 3973

Tinerii din Piatra-Neamț, sprijiniți de Primărie pentru a deveni o ”voce” puternică

Săptămâna trecută au avut loc cele 4 runde de consultări publice inițiate de primarul Dragoș Chitic cu reprezentanți ai principalelor categorii socio-profesionale din Piatra-Neamț.

Marți, s-au desfășurat consultările cu directorii unităților de învățământ, asistenți medicali școli și reprezentanții centrelor de permanență, miercuri, cu reprezentanții ONG-urilor, instituțiilor de cultură, cluburi sportive, asistență socială, culte, iar joi, primarul Dragoș Chitic s-a întâlnit cu reprezentanții Consiliului Local al Tinerilor și cu reprezentanți ai mediului de afaceri din Piatra-Neamț.

„Mulțumesc tuturor celor care au participat la întâlnirile consultative  din această săptămână. Este al cincilea an consecutiv în care organizez aceste întâlniri,  iar interesul participanților a fost în creștere de la an la an. Suntem o primărie deschisă și transparentă,  am implementat o guvernare locală  de tip participativ prin  încurajarea populației să se implice în luarea deciziilor. Părerea fiecărui cetățean contează și este importantă,  fiecare categorie socio-profesională din oraș trebuie să simtă respectată și să aibă  în administrația pietreană un partener de încredere. În urma întâlnirilor consultative de la începutul acestui an au rezultat propuneri interesante, iar foarte multe dintre acestea vor fi prinse în programul de acțiuni al municipalității pietrene din anul 2020. Dialogul permanent cu cetățenii , cu reprezentanții diverselor categorii socio-profesional,  ne ajută să fim mai eficienți , să asiguram un climat favorabil desfășurării activității pentru fiecare, să funcționăm ca într-o familie, să creștem gradul de confort al fiecărui locuitor al orașului și   să dezvoltăm împreună comunitatea noastră”, a declarat primarul Dragoș Chitic.

În urma consultărilor au fost stabilite o serie de proiecte pe care primarul Dragoș Chitic le va include în programul de guvernare locală pentru anul 2020, dintre care menționăm:

-Înființarea „Federației Tinerilor din Piatra-Neamț” și alocarea unui sediu de către Primăria Piatra-Neamț unde tinerii să își desfășoare activitatea;

-Crearea unei platforme online de comunicare a ONG-urilor ce activează în Piatra-Neamț unde acestea să își poată prezenta activitatea și proiectele pe care le desfășoară, inclusive cele care beneficiază de sprijinul municipalității;

-Creșterea bugetului alocat de către Primăria Piatra-Neamț  pentru finanțările rambursabile pentru legea 350/2005;

-Înființarea unui Consiliu Consultativ la nivel local în domeniul turismului format din operatori economici din turism.

Articolul anterior

Cum va fi vremea, în județul Neamț, luni- 20 ianuarie

Articolul următor

Turist accidentat în Ceahlău, preluat de elicopterul SMURD

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Cel mai popular