ISSN 2457 - 3973

Un bătrân din Bicaz-Chei a suferit arsuri după ce a provocat un incendiu de pădure

Un bătrân din Bicaz-Chei a suferit, miercuri, arsuri la mâini după ce a provocat un incendiu de pădure.

El a făcut curat în curte şi a dat foc resturilor vegetale însă flăcările s-au extins în pădurea aflată în zona limitrofă gospodăriei.

„Un cetățean în vârstă de 77 de ani a făcut curățenie în gospodăria sa, situată în imediata apropiere a pădurii, dând foc la resturile vegetale.  Flăcările s-au extins la vegetația uscată și la pădure. Bărbatul a fost preluat de un echipaj de la Serviciul de Ambulanţă Judeţean Bicaz deoarece prezenta arsuri la nivelul membrelor superioare”, a declarat purtătorul de cuvânt al ISU Neamţ, locotenentul Irina Popa.

La locul producerii evenimentului au fost alocate forțe și mijloace de la SVSU Bicaz Chei, Detașamentul de pompieri Piatra Neamț și Ocolul Silvic Bicaz.

Intervenția a durat aproximativ 4 ore, la care 12 pompieri voluntari, 11 pompieri militari și 8 lucrători de la Ocolul Silvic au intervenit pentru localizarea și lichidarea incendiului.

Au ars vegetație uscată pe o suprafață de 300 mp, vegetație forestieră pe o suprafață de aproximativ un hectar și au fost afectați 200 arbori.

La această intervenție a mai participat încă un pompier militar, dar care se afla în timpul liber. Plutonierul major Cristian Moga locuiește la o distanță mică de locul unde s-a manifestat incendiul şi a venit în sprijinul colegilor.

Articolul anterior

Campanie de informare a angajatorilor şi a cetăţenilor străini derulată de Inspectoratul pentru Imigrări

Articolul următor

Au fost arestaţi preventiv cei 4 nemţeni din reţeaua de vaccinări fictive împotriva COVID

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.