ISSN 2457 - 3973

Au fost arestaţi preventiv cei 4 nemţeni din reţeaua de vaccinări fictive împotriva COVID

Cei 4 nemţeni acuzaţi că făceau parte dintr-o reţea de vaccinări fictive împotriva COVID au fost arestaţi, miercuri, pentru 30 de zile.

„Patru persoane cu vârste cuprinse între 38 și 55 de ani, din județele Neamț și Bacău, bănuite de comiterea infracțiunilor de luare și dare de mită, trafic de influenţă şi fals informatic au fost prezentate Tribunalului Neamț, care a dispus măsura arestării preventive pentru 30 zile”, a declarat purtătorul de cuvânt al IPJ Neamţ, subinspectorul Ramona Ciofu.

Reamintim că, în perioada iunie 2021 – martie 2022, mai multe persoane, din județele Neamț, Iași și Bacău, ar fi eliberat, în mod ilegal, certificate de vaccinare, care să ateste vaccinarea anti-Covid-19.

În urma percheziţiilor efectuate, au fost descoperite și ridicate mai multe mijloace de probă care privesc posibila activitate infracțională a persoanelor vizate de anchetă, obiecte, înscrisuri și date informatice, precum și aproximativ 57.000 de euro și 22.000 de lei.

La sediul IPJ Neamţ au fost conduse pentru audieri 14 persoane.

Pe 22 martie, în baza probatoriului administrat, patru persoane cu vârste cuprinse între 38 și 55 de ani, din județele Neamț și Bacău, bănuite de comiterea infracțiunilor de luare și dare de mită, trafic de influenţă şi fals informatic au fost reținute pentru 24 de ore.

Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcția Operațiuni Speciale din cadrul Poliției Române.

În activități au fost angrenați polițiștii de investigații criminale din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Neamț, polițiști din cadrul Poliției municipiului Roman, secțiilor de poliție rurală Sagna și Ion Creangă, polițiști din cadrul inspectoratelor de poliție județene Bacău și Iași și specialiști din cadrul Direcției Generale Anticorupție Neamț și Iași.

Articolul anterior

Un bătrân din Bicaz-Chei a suferit arsuri după ce a provocat un incendiu de pădure

Articolul următor

Un avion NATO a survolat miercuri, mai multe ore, judeţul Neamţ

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.