NewsAllert :

  • 18 ianuarie 2021

ISSN 2457 - 3973

Un fost șef al Poliției s-a înscris în PNL Neamț

Liberalii nemțeni au reușit o “achiziție” importantă în partid după ce l-au convins pe fostul comandant al Poliției Piatra-Neamț, cms-șef Cezar Filip (foto jos) să se înscrie în PNL Neamț.

Adeziunea sa a fost validată în ședința Biroului Politic Județean de sâmbătă iar Cezar Filip a devenit membru al organizației municipale a PNL Piatra-Neamț.

Absolvent al Academiei de Poliție, Cezar Filip și-a început cariera de ofițer în 1996 la Serviciul de Investigare Criminalității din cadrul IPJ Neamț, apoi ajuns la Serviciul de Investigare a Fraudelor. Pe 10 decembrie 2002, ofițerul a fost victima unei răzbunări mafiote fiind atacat cu o bâtă în scara blocului unde locuiește, și lovit în cap. Atacul mișelesc a fost bine organizat pentru că polițistul nu a reușit să vadă cine sunt autorii dar agresiunea a fost legată de dosarele cu “nume grele” la acea oră pe care le investiga.

În anul 2014, în timp ce era comandat al Poliției Piatra-Neamț, în presă au fost livrate de “colegii” lui Cezar Filip imagini de pe camerele de supraveghere în timp ce a pălmuit, în sediul Poliției, o minoră acuzată de mai multe tâlhării comise asupra bătrânilor. Aceasta făcea parte din gașca lui Orlando și într-unul din cazurile de tâlhărie la care participase, victima murise.

Gestul ofițerului de a o pălmui pe minora infractoare a venit din frustrarea că legea penală nu o pedepsea, neavând vârsta prevăzută, și că de fiecare dată când era prinsă după comiterea faptei îi lua la mișto pe oamenii legii știind că va fi eliberată.

După acest episod, comisarul șef Cezar Filip a demisionat de la conducerea Poliției Piatra-Neamț și ulterior s-a retras și din Poliție.

Din postura sa de justițiar, Cezar Filip ar putea fi unul dintre candidații PNL la funcția de primar al municipiului Piatra-Neamț dacă actualul edil nu mai dorește acest lucru și, bineînțeles, dacă și fostul ofițer de poliție dorește.

Articolul anterior

Iată unde s-au produs inundații în Neamț în ultimele 24 de ore

Articolul următor

În administrarea cui sunt pâraiele care au cauzat inundațiile din Piatra-Neamț

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *