ISSN 2457 - 3973

Un mare maestru al şahului trăieşte la Piatra Neamţ! Va reprezenta România în competiţiile internaţionale!

Marele maestru de șah Andrei Istrățescu reprezintă din nou România, după ce a jucat mulți ani pentru culorile steagului francez, a precizat miercuri, pentru AGERPRES, Vladimir Danilov, secretarul general al federației române de specialitate.

”Am reușit să îl transferăm pe Andrei Istrățescu, dar nu are drept la națională timp de doi ani”, a declarat Vladimir Danilov.

”El joacă acum pentru România și trăiește la Piatra Neamț. Nu va putea însă reprezenta România la competițiile mari cum sunt campionatele europene, mondiale, olimpiade. Pentru a putea juca, federația trebuie să plătească o sumă de 5.000 euro, mult pentru noi, puțin pentru alții. Dacă nu se plătesc acești bani, el va putea juca la aceste mari turnee abia din februarie 2019”, a spus în continuare oficialul FR Șah.andrei-istratescu1

Poreclit El Pibe D’Oro datorită fizicului său dar și talentului care îl aseamănă cu fostul fotbalist Diego Maradona, Andrei Istrățescu, în vârstă de 41 de ani, a fost campion european de juniori sub 16 ani în 1991, iar apoi a fost, timp de un deceniu, liderul echipei de seniori a Romaniei, pentru care a jucat la șapte olimpiade de șah între 1992 și 2006.

Andrei Istrățescu, de mai multe ori campion național al României, este alături de Liviu Dieter Nisipeanu unul dintre cei mai dotați jucători români ai generației sale. A reușind de-a lungul carierei multe rezultate excepționale obținând victorii la nume mari precum fostul campion mondial Anatoli Karpov.

În aceste zile Andrei Istrățescu participă la puternicul turneu internațional de șah de la Graz (Austria).

sursa: Agerpres

Articolul anterior

PSD Piatra Neamț aruncă buzduganul înaintea ședinței Consiliului Local! Ce proiecte nu vor trece și mai ales de ce!

Articolul următor

Premierul Grindeanu va convoca o ședință de Guvern în județul Neamț!?

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *