ISSN 2457 - 3973

UNPR a reușit să adune toate partidele în jurul proiectului „Primul loc de muncă”

UNPR a strâns la Senat 91 de voturi din 92 pentru proiectul „Primul loc de muncă”. Acesta prevede scoaterea de la plata contribuțiilor sociale a acelor angajatori care încadrează în câmpul muncii tineri cu vârsta cuprinsa intre 16 și 35 de ani. Proiectul mai prevede ca angajatorii să primească echivalentul unui salariu minim pe economie pentru fiecare angajat.

„Cifrele ne arata ca în România, un tânăr are nevoie, în medie, de zece luni pentru a-si găsi un loc de munca, iar mai bine de jumătate dintre absolvenți nu au nicio șansă să se angajeze în primul an. Proiectul este bine conceput, de asta și majoritatea covârșitoare pe care a obtinut-o la vot în Senat. În ceea ce privește finanțarea, aceasta poate fii asigurata din bugetul asigurărilor de șomaj, prin subvenționarea de la bugetul de stat și de ce nu, chiar din fonduri europene. Imaginati-va ca la un număr de 15000 de beneficiari, la un salariu minim de 1050 lei, valoarea totala a subvențiilor va fii de 350 de milioane de lei, pentru o perioada de 18 luni”, a declarat Ciprian Şerban, co-preşedintele UNPR Neamţ.

În cadrul proiectului este specificat că statul va suporta 18 luni, după care angajatorul, alte 18 luni. Fiecare tânăr din România beneficiază astfel de 36 de luni de vechime prin aplicarea acestui proiect.În acest caz, Senatul a fost prima Camera sesizata, urmând ca decizia finala sa fie luata de către deputați. Legea ar urma sa intre în vigoare la 1 ianuarie 2016.

Articolul anterior

Un băiat de 8 ani din Borca acuză doi prieteni că l-au violat!

Articolul următor

APASERV scoate la licitaţie publicitate de 4.000 euro

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Cel mai popular