NewsAllert :

Șapte focare COVID sunt active în Neamț! La Spitalul Județean Neamț sunt două focare: la UPU și Cardiologie!

Panică la un restaurant din Piatra-Neamț după ce a izbucnit un incendiu

Vezi incidența cazurilor COVID din localitatea ta! Lista cu toate orașele și comunele din Neamț! (vineri, 23 octombrie)

Lista cu toate școlile din Neamț și modul în care funcționează din 26 octombrie 2020

Școli ÎNCHISE 14 zile la Piatra-Neamț, Bicaz, Girov și Gârcina! Cafenele, barurile și restaurantele SE ÎNCHID la interior! (video)

Tânăr de 18 ani – mort în accident rutier la Borlești! Mașina s-a rupt în două!

Bărbat scos mort dintr-o fântână din Pângărați

CJSU Neamț aprobă astăzi: școlile din Piatra-Neamț și Bicaz, exclusiv în on-line! Barurile, restaurantele, cafenelele – închise!

Școli închise pe bandă rulantă în Neamț

Dan Manoliu şi Bogdan Tohăneanu deschid listele PRO România – filiala Neamţ la parlamentare

Deputatul Iulian Bulai (USRPLUS Neamț): ”Am depus listele pentru parlamentare cu gândul că nemțenii au înțeles mesajul nostru!”

Municipiul Piatra-Neamț și orașul Bicaz au trecut în SCENARIUL ROȘU! La ce să ne așteptăm?!

Senatorul Dan Manoliu a demisionat din PSD Neamț! Candidează locul 1 Senat din partea PRO România!

Țigări de contrabandă vândute din camion la Alexandru cel Bun. Șoferul din Belarus a fost reținut.

Județul Neamț a depășit 5.000 cazuri COVID! Piatra-Neamț și Bicaz – aproape de SCENARIUL ROȘU!

  • 24 octombrie 2020

ISSN 2457 - 3973

USR PLUS Neamț condiționează alianța cu PNL: viceprimari la Piatra-Neamț și Roman!

Deputatul Iulian Bulai, copreședintele USRPLUS a declarat, vineri, că prima opțiune pentru a realiza alianțe în Consiliul Județean și consiliile locale din Neamț este alături de PNL și forțele proeuropene.

Liderul USR PLUS Neamț a subliniat însă că scorul obținut de partid la Piatra-Neamț și Roman le dă dreptul de a avea reprezentanți în conducere.

Concret, Iulian Bulai transmite deja un prim semnal înaintea negocierilor oficiale că USR PLUS vrea funcții de viceprimar la Piatra-Neamț și Roman.

Interesant este că despre postul de vicepreședinte al CJ Neamț, deputatul Iulian Bulai nu a spus absolut nimic, semn că este dispus să îl lase PNL-ului.

”La Neamț, USRPLUS a fost confirmat de alegători drept a treia forță politică: aproape 20.000 de oameni au votat candidații noștri la Consiliul Județean, am primit aproape 14% din voturile de la Piatra Neamț și peste 17% din cele de la Roman. Avem 73 de consilieri locali și doi primari, inclusiv în cea mai mare comună din județ. USRPLUS a primit încrederea pentru a participa la guvernare atât la nivel de județ cât și în cele două municipii și în multe comune. Opțiunea firească de alianță este alături de PNL și forțele proeuropene. Am certitudinea că vom ajunge la o varianta bună de guvernare pentru nemțeni: și la Consiliul Județean, unde orice influență nocivă PSD trebuie eliminată, și în localitățile unde putem crea majorități împreună cu alți actori politici. USRPLUS a primit de la cetățeni mandatul de a participa la conducerea executivă a municipiilor Piatra Neamț și Roman și nici nu poate, nici nu vrea să încalce acest mandat. Bunăstarea nemțenilor, atragerea investițiilor, trasparența folosirii banului public, protejarea mediului și reforma administrației publice locale reprezintă prioritățile zero ale USRPLUS. Putem negocia multe nume și funcții, dar cele cinci puncte de mai sus rămân piatra de temelie a guvernării USRPLUS în județul NEAMȚ. Toți actorii politici care susțin punctele de mai sus – și care înțeleg realitatea votului dat în Neamț – vor avea în noi un partener de dialog și de acțiune”, a declarat copreședintele USR PLUS Neamț, deputatul Iulian Bulai.

Însă cum negocierile vor fi duse în 3 (minim), rămâne de văzut ce solicitări vor avea și ceilalți parteneri ai viitoarei alianțe majoritare din CJ Neamț și consiliile locale (Piatra-Neamț, Roman și celelalte localități).

Există deja creionate câteva variante, care includ o largă majoritate și un singur partid în opoziție, atât la județ cât și în cele 2 municipii: PSD.

Vom reveni!

Articolul anterior

Prof. Gabriela Banu (director CCD Neamț): Cu gândul la dascăli, de Ziua Mondială a Educației.

Articolul următor

Alianța care-i trimite pe Arsene și PSD în izolare, tot mai aproape de adevăr! PNL a rezolvat ”ecuația” viceprimarului de Roman.

Un comentariu

  • Dar de ce numai la P.Neamt si Roman si de ce nu si la Pangarati unde usr -Laurentu a scos trei consilieri.Se asteapta o combinatie cu psd?

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *