ISSN 2457 - 3973

Alianța care-i trimite pe Arsene și PSD în izolare, tot mai aproape de adevăr! PNL a rezolvat ”ecuația” viceprimarului de Roman.

Ecuația susținerii unui viceprimar la municipiul Roman – cel mai fierbinte subiect în cadrul negocierilor privind realizarea unor majorități – și-a găsit rezolvarea.

Președintele PNL Neamț, deputatul Mugur Cozmanciuc, a declarat, vineri, că funcția de viceprimar la Roman poate fi cedată altor partide de dreapta, care, la rândul lor, vor asigura majoritatea alături de PNL la Consiliul Județean, Primăria Piatra-Neamț dar și alte primării.

Este un pas important în cadrul acestor negocieri pas care, la prima vedere, părea imposibil de realizat.

Declarația lui Mugur Cozmanciuc arată că, cel puțin din partea PNL Neamț, există o deschidere totală pentru realizarea unei majorități consistente care va izola PSD-ul și pe Ionel Arsene, atât la Consiliul Județean Neamț cât și în teritoriu.

”Vreau să subliniez că suntem deschiși în a forma majorități, în interesul proiectelor promovate, cu partide care gândesc la fel ca și noi pe o orientare politică de dreapta. Colegii mei din PNL Roman sunt deschiși să ofere o funcție de viceprimar altor partide care au orientare politică de dreapta. Această funcție este de fapt un pas pe care PNL Roman îl face pentru conturarea unei majorități. Sper să fie înțelepciune astfel încât partea dreaptă să fie unită”, a declarat președintele PNL Neamț, deputatul Mugur Cozmanciuc, în cadrul unei întâlniri cu presa de la Roman.

Partidul care ar putea ar putea primi funcția de viceprimar la Roman este USRPLUS, având în vedere că are numărul cel mai mare de consilieri municipali, după PNL.

De alfel, președintele USRPLUS, deputatul Iulian Bulai a anunțat, vineri, că o alianță firească ar fi alături de PNL și forțele proeuropene, și că își dorește funcția de viceprimar la Roman, și una la Piatra-Neamț.

În schimb, USRPLUS nu a cerut, prin vocea lui Iulian Bulai, nici o funcție de vicepreședinte la Consiliul Județean Neamț.

Dacă problema de la Roman a fost rezolvată, rămâne de văzut ce se va întâmpla la Piatra-Neamț și ce partide vor avea reprezentare prin cei 2 viceprimari.

De asemenea, în negocieri sunt și cele 2 funcții de vicepreședinți ai CJ Neamț.

Primele 2 partide care par să fi ajuns la o primă înțelegere sunt PNL și USRPLUS.

Dacă și PMP Neamț va face un pas către această alianță (dar fără ”trădătorul” Dragoș Chitic, așa cum a cerut întreaga conducere a PNL Neamț), lucrurile par a fi rezolvate.

Bogdan Gavrilescu s-a spălat deja pe mâini de Dragoș Chitic și a declarat unei publicații că parteneriatul cu acesta includea DOAR susținerea candidaturii la funcția de primar.

Nu este exclus nici ca PRO România să se alieze în cadrul unei largi majorități, mai ales că Liviu Harbuz a rămas ferm pe poziții că EXCLUDE orice alianță cu PSD, indiferent ce se hotărăște la nivel central.

Mai mult, Mugur Cozmanciuc a fost primul care a întins o mână (public) către toate partidele, cu excepția PSD. Cozmanciuc a declarat la începutul săptămânii că ”PNL este deschis pentru orice formă de colaborare care vrea să facă opoziţie faţă de modul medieval pe care PSD şi reprezentanţii săi l-au avut până acum. Avem interesul ca proiectele pe care le-am propus în campania electorală să fie implementate, şi vor fi implementate”. Deci singurul partid exclus este PSD, și singura persoană neagreată este Dragoș Chitic.

Pe de altă parte, ar fi extrem de interesant ca cele 4 partide să își dea mâna în cadrul unor majorități. Evident, pentru a implementa marile proiectele propuse în campania electorală.

Spre exemplu, am avea un Centru Național de Sănătate în Neamț (după cum a promis Mugur Cozmanciuc, președinte PNL Neamț), un LegoLand la Piatra-Neamț (după cum a promis Liviu Harbuz, președinte PRO România – Neamț), un parc tematic dacic la poalele Ceahlăului (cum a promis Bogdan Gavrilescu – președinte PMP Neamț) sau un Neamț verde, care să își primească vizitatorii și locuitorii cu brațele deschise (cum a promis Florin Zaharia, candidatul USRPLUS la președinția CJ Neamț). Doar am spicuit din promisiuni.

Dacă se va ajunge la un asemenea consens politic – iar semnalele sunt clare în această direcție – singurul partid care va rămâne în afara jocului va fi PSD. Iar marii perdanți vor fi Ionel Arsene și Dragoș Chitic.

Articolul anterior

USR PLUS Neamț condiționează alianța cu PNL: viceprimari la Piatra-Neamț și Roman!

Articolul următor

Liviu Harbuz (PRO România) îi trântește ușa în nas lui Arsene și anunță o alianță anti-PSD!

Un comentariu

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.