ISSN 2457 - 3973

Vreți să urcați de Paște pe Ceahlău? Atunci trebuie să citiți AVERTISMENTUL celor de la Salvamont!

Iarna se intoarce in forta in toata zona montana a judetului Nemt iar la altitudini de peste 1.400 metr va ninge abundent si va fi viscol, avertizează Serviciul Salvamont Neamț. Temparaturile vor scadea constant, incepand de joi, si vor atinge, conform prognozelor, minus 4 grade încă din această noapte, până la minus 11 in toata perioada ce va urma . 
”Deoarece, ca in fiecare an asteptam foarte multi turisti in zona care vor petrece sarbatorile religioase dar si vacanta de primavara a elevilor, se vor institui masuri speciale de prevenire adecvate la situatia si evolutia conditiilor meteo. Serviciul Salvamont va lucra cu tot efectivul iar bazele Dochia si Durau vor fi operative 24/24 ore. Se vor efectua patrulari si vor fi monitorizate principalele trasee turistice cat si deplasarea turistilor spre schitul aflat in platoul Masivului Ceahlau”, a declarat Raul Papalicef, șeful Serviciului Salvamont Neamț.

RECOMANDĂRI PENTRU TURIȘTI


Să nu intreprinda deplasari dupa lasarea intunericului cand vizibilitatea o sa fie 0 chiar daca ai echipamente de lumina adecvate. Mentionam ca numai in luna martie ignorarea acestei recomandari a declansat trei operatiuni dificile care au fost implicate 14 victime constand in  cautarea /salvarea si extragerea a turistilor epuizati si pierduti in viscol .
Sa nu parasesca traseele turistice si sa nu se aventureze cu mijloace auto pe drumuri inchise circulatiei publice.
Sa parcurga distanta dintre cabana si schit ( in noaptea de sambata spre duminica) in grupuri organizate iar in caz de viscol sa solicite sprijinul echipei salvamont.
Sa se echipeze corespunzator conditiilor de iarma !!!
Traseul Cascada Duruitoarea – Piciorul Schiop -Cabana Dochia ramane inchis circulatiei turistice.

Articolul anterior

5 motive pentru care TREBUIE să te lași de fumat!

Articolul următor

Petru Paleu și fostul primar de Girov, Vasile Olaru, condamnați la 2 ani de închisoare cu EXECUTARE! Decizia este DEFINITIVĂ!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.