ISSN 2457 - 3973

Vă vine să credeți? Gravidele nășteau cu umbrela în mână la Spitalului din Târgu Neamț!

Pacienții Spitalului orășenesc din Târgu Neamț au trăit momente cumplite ani de zile. Gravidele care se internau să nască trebuiau să își aducă în saloane, pe lângă hăinuțețele pentru bebelușul pe care îl aduceau pe lume, și o umbrelă! Deși sună halucinant, acesta este adevărul trist care s-a perpetuat ani de zile. Situația era la fel și în secția de cardiologie, acolo unde pacienții aflați în stare gravă se rugau să nu plouă ca să nu le picure în cap.

Așa că, în timp ce fosta administrație punea pavele la prețuri de spuneai că sunt făcute din aur iar creditele de 120 de miliarde de lei vechi se evaporau pe lucruri rămase și acum un mister, pacienții aveau de îndurat și chinurile bolii, și cele ale ploii.

Aflat la primul mandat, primarul Daniel Harpa a căutat resurse financiare care să acopere și datoriile lăsate de fosta administrație dar și problemele nerezolvate iar spitalul a fost pe lista de priorități. Cu fonduri guvernamentale s-a reușit rezolvarea infiltrațiilor din saloanele de cardiologie și neonatologie.

harpa

”Spitalul nu este acreditat și trebuie făcute investiișii pentru că altfel rămânem dispensar. În ultimii 3 ani s-au investit în spital 20 miliarde de lei vechi. Iar în 12 ani, adică cele 3 mandate ale fostului primar, s-au investit doar 9 miliarde. De ce?”, a întrebat retoric primarul Daniel Harpa.

În acest moment la Spitalul Orășenesc din Târgu Neamț se efectuează lucrări de modernizare și reabilitare a secției de contagioase.

Unitatea sanitară din Târgu Neamț, construită în 1852 deservește circa 90.000 de locuitori din localitățile arondate orașului.

 

(Gabriel APETRII)

Articolul anterior

Piatra-Neamț devine capitala colecționarilor din România!

Articolul următor

ACCIDENT ŞOCANT LA COSTIŞA! TIR ÎNFIPT ÎN CASĂ!!!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Cel mai popular