ISSN 2457 - 3973

Vicepremierul Shhaideh susține financiar proiectul conducerii C.J. Neamț de reconstrucție sau reconsolidare a spitalului vechi! Suma estimată este de circa 10 milioane euro!

Vicepremierul Sevil Shhaideh a declarat, marți, la Piatra Neamț, că va susține proiectul pe care președintele Consiliului Județean Neamț, Ionel Arsene, îl va avansa la minister în ceea ce privește reconstrucția sau reconsolidarea clădirii spitalului vechi.

Cei doi au discutat, la Piatra Neamț, pe această temă, iar pe baza analizei pe care specialiștii în construcții o vor realiza, și a propunerii tehnice, se va întocmi un dosar de finanțare. De altfel, Sevil Shhaideh a acceptat propunerea președintelui CJ Neamț de a merge la fața locului, pentru a vedea clădirea spitalului vechi și de a discuta și cu conducerea untității sanitare.

Ionel Arsene a declarat că soluția cea mai bună ar fi construcția unei noi clădiri a spitalului.

”Avem o evaluare, să vedem care sunt soluţiile pe care le dau şi specialiştii. Încercăm să găsim soluţii sigure. Avem o primă evaluare iar ca sumă ar fi circa 10 milioane de euro pentru construcția unei noi clădiri pentru a muta secțiile din spitalul vechi cât şi oncologia. Cred că soluţia pe care o vom adopta, şi mi-aş dori-o ca variantă este de a construi o aripă nouă. În acest timp, pacienţii vor rămâne în clădirea spitalului vechi”, a declarat președintele CJ Neamț, Ionel Arsene.

”Cea mai importantă este soluţia care oferă siguranţă maximă cetăţenilor. S-a avansat deja o sumă ca şi propunere dar nu ştiu dacă această sumă va acoperi consolidarea sau extinderea. Important este ca prin măsura adoptată de Consiliului Judeţean, noi, Ministerul să asigurăm siguranţa cetăţenilor. Dacă la această clădire, pe baza studiului şi a expertizei de rezistenţă, specialiştii vor recomanda consolidarea, se va merge pe soluţia de consolidare. Dar sunt anumite situaţii când nici consolidarea nu mai este posibilă şi se recomandă reconstrucţia, şi atunci vom avea o altă soluţie de analizat”, a spus vicepremierul Sevil Shhaideh, ministru al Dezvoltării Regionale, Administrației Publice și Fondurilor Europene.

Tot din pixul ministrului Shhaideh a fost asigurată, în urmă cu doi ani, și finanțarea pentru reconstrucția Pieței Centrale a municipiului Piatra Neamț.

Cât privește clădirea veche a Spitalului Județean de Urgență Piatra Neamț, aceasta a fost construită între anii 1935 – 1938 și a trecut prin trei cutremure de mare magnitudine, fiind afectată structura de rezistență. În aceeași situație se află și clădirea care adăpostește secția de oncologie. În spitalul vechi sunt secțiile de neurologie, endocrinologie, reumatologie și interne.

Cele două clădiri au fost încadrate în clasa a doua de risc seismic.shhaideh-arsene spital

Articolul anterior

Vicele CJ Neamț, Ion Asaftei anunță: ”Noul director general al Apaserv este Victor Petcu Movilă”

Articolul următor

Ionel Arsene: ”Obiectivul meu – reabilitarea drumurilor județene!” Vicepremierul Sevil Shhaideh susține proiectele din Neamț: ”Aveți un județ frumos!”

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *