ISSN 2457 - 3973

Viceprimarul Bogdan Gavrilescu: Parc inteligent în Piatra Neamț! Bănci cu încărcătoare și internet wireless, iluminat inteligent și spații de încărcare a mașinilor electrice

Reprezentanții ai companiilor Telekom și Huawei s-au întâlnit, marți, la Piatra Neamț, cu viceprimarul Bogdan Gavrilescu pentru a pune la punct detaliile cu privire la înființarea primului parc inteligent din oraș. Este vorba de un proiect-pilot care înseamnă amplasarea unor bănci pe care să fie montate prize electrice pentru încărcarea diverselor device-uri (telefoane, tablete, laptop-uri). În zonă va exista internet wireless gratuit. Totodată, iluminatul va fi ”inteligent” în sensul că dacă nu este trafic pietonal își va reduce intensitatea.

Proiectul pilot prevede și spații de încărcare a mașinilor electrice fapt care va pune municipiul Piatra Neamț pe harta internațională a localităților prevăzute cu astfel de facilități.

De asemenea va exista o stație de monitorizare a calității aerului dar și un sistem video de supraveghere a zonei, inclusiv a parcărilor.

”Acesta este un proiect pilot, un preambul la Planul Urbanistic Zonal – oraș inteligent. Vom implementa acest proiect în primăvara anului viitor iar astăzi am avut primele discuții cu reprezentanții celor două companii. Este un proiect în care cred și care va dezvolta municipiul Piatra Neamț”, a declarat viceprimarul Bogdan Gavrilescu.

Cel mai probabil, proiectul pilot va fi implementat în părculețul din fața Muzeului de Istorie.

Dacă normele europene vor permite, viceprimarul Bogdan Gavrilescu ar vrea ca acest proiect să fie pus în practică în părculețul de peste râul Cuejdi. Rămâne de văzut dacă zona va fi descărcată de sarcini până în primăvara anului viitor.

 

Articolul anterior

Ionel Arsene, preşedintele Consiliului Judeţean, a lansat o invitaţie către mediul de afaceri din Neamţ

Articolul următor

Șantaj la primarul liberal Dragoș Chitic?!

Un comentariu

  • Domn vice de la PMP, da nu mai bine turnati niste strazi mai de Doamne ajuta, ne scapati de caini vagabonzi, de cersetori si puneti iluminat stradal pana la ultima casa? Credeti ca de banci electrice si whireless are nevoie tot amaratul din piatra neamt?
    Sunteti rupti de realitate voi astea de la PMP

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *