ISSN 2457 - 3973

Violul de la Roznov, susținut de sute de like-uri?! Pagină de facebook ”Free Adrian ILIE”!

Pagina de facebook creată de prietenii unuia dintre suspecții de viol din orașul Roznov a strâns în mai puțin de o zi peste 650 de like-uri. Ce înseamnă însă acest ”like”? Că susții fapta, că ești de acord cu violul? Probabil nu, dar cel puțin așa se înțelege! Pentru că, dacă ar fi susținut aflarea adevărului, ”comitetul de inițiativă” și sutele de samariteni din Roznov ar fi creat o pagină ”Vrem adevărul” sau ”Susținem Justiția” și nicidecum ”Free Adrian Ilie”.

Ce nu înțeleg cei care au gândit această pagină de susținere este că, în afara faptului că justiția nu se va lasă intimidată de vocea străzii, această formă de presiune se întoarce tocmai împotriva celui anchetat de justiție!

Faptul că cei doi suspecți au fost arestați preventiv pentru 30 de zile dovedește că procurorul de caz a prezentat probe indubitabile și suficiente pentru ca judecătorii să ia această măsură. Și sigur nu au fost prezentate toate probele!

Iar pentru postacii care au trimis inclusiv redacției newsallert.ro, ca anonimi, mesaje în care principalul vinovat era tot victima, pentru că ar fi consumat băuturi alcoolice, le prezentăm integral textul Codului Penal care face referire la infracțiunea de viol (infracțiune contra persoanei, deci cea mai gravă):

Art. 218 Violul

Raportul sexual, actul sexual oral sau anal cu o persoană, săvârşit prin constrângere, punere în imposibilitate de a se apăra ori de a-şi exprima voinţa sau profitând de această stare, se pedepseşte cu închisoarea de la 3 la 10 ani şi interzicerea exercitării unor drepturi.

(2) Cu aceeaşi pedeapsă se sancţionează orice alte acte de penetrare vaginală sau anală comise în condiţiile alin. (1).

(3) Pedeapsa este închisoarea de la 5 la 12 ani şi interzicerea exercitării unor drepturi atunci când:

a) victima se află în îngrijirea, ocrotirea, educarea, paza sau tratamentul făptuitorului;

b) victima este rudă în linie directă, frate sau soră;

c) victima nu a împlinit vârsta de 16 ani;

d) fapta a fost comisă în scopul producerii de materiale pornografice;

e) fapta a avut ca urmare vătămarea corporală;

f) fapta a fost săvârşită de două sau mai multe persoane împreună.

(4) Dacă fapta a avut ca urmare moartea victimei, pedeapsa este închisoarea de la 7 la 18 ani şi interzicerea exercitării unor drepturi.

(5) Acţiunea penală pentru fapta prevăzută în alin. (1) şi alin. (2) se pune în mişcare la plângerea prealabilă a persoanei vătămate.

Articolul anterior

Şoferul implicat în accidentul din Mărăţei a decedat! Mesaj sfâşietor al soţiei!

Articolul următor

Aleea dintre Platoul Gospodinelor și telegondolă va purta numele profesorului Dumitru Almaș

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Cel mai popular