ISSN 2457 - 3973

Week-end ”de foc” pentru salvamontiști, la Durău! De veghe printre 2.000 de turiști!

Peste 2.000 de turiști au umplut stațiunea Durău, la sfârșitul săptămânii trecute, pentru a participa la manifestările organizate de Serbările Zăpezii.

Și cum unde sunt turiști mulți apar și incidente pe pârtie, salvamontiștii nemțeni au fost prezenți în echipă completă, atât la baza Dochia cât și în Durău.

Pe parcursul celor 3 zile, salvamontiștii au intervenit – printre altele – la 2 cazuri grave și la alte 11 mici traumatisme. Raportat la numărul de turiști, numărul incidentelor a fost foarte redus și asta pentru că salvatorii au fost prezenți printre turiști, de dimineața până seara, cu sfaturi preventive.

”Peste 2.000 de turiști au umplut pârtiile de schi, sanie și orice alt petec de zăpadă artificială din stațiunea Durău. Nu numai pârtiile de schi dar și traseele turistice spre zona înaltă au fost asaltate încă de la începutul mini-vacanței. La cabanele din zonă cât și la cele din masiv nu au fost locuri libere de cazare. Deoarece s-a pus accent foarte mult pe prevenire, salvatorii montani fiind permanent în mijlocul practicanților sporturilor de iarnă. Raportat la numărul turiștilor, incidentele au fost foarte puține, la acest fapt contribuind și stratul de zăpadă de o calitate deosebită și o grosime de peste 50 centimetri”, a declarat Raul Papalicef, șeful Serviciului Salvamont Neamț.

Articolul anterior

Un bărbat din Roznov, căutat pentru crimă în Spania, prins la Bacău

Articolul următor

Crimă la Piatra Șoimului! Bărbat de 35 ani înjunghiat mortal în stradă de unul de 32!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *