NewsAllert :

Primarul Andrei Carabelea: „Zeci de mii de pietreni nu au astăzi apă din cauza incompetenței, indolenței și nepăsării Apa Serv și a CJ Neamț!”

Cutremur de magnitudine 3,3 produs lângă Piatra-Neamţ (joi, 28 martie)

Vasile Panaite intră în echipa PUSL şi va fi viitorul primar al municipiului Piatra-Neamţ (comunicat de presă)

Un şofer din Piatra-Neamţ a accidentat un pieton şi apoi a fugit de la faţa locului

Carmen Nastasă vine miercuri LIVE, de la ora 20,00, la podastul „Faţă în faţă cu Gabriel Apetrii”

Bărbat din Dragomireşti, salvat de pompieri după ce a căzut într-o fântână adâncă de 15 metri

Apă cu presiune redusă şi risc de întrerupere temporară în cartierul Dărmăneşti (27 martie)

Vasile Panaite este candidatul PUSL la Primăria Piatra-Neamţ! Vrea referendum odată cu localele!

Vasile Panaite face anunţul zilei! Live, de la ora 20,00, la podcastul „Faţă în faţă cu Gabriel Apetrii”!

Sinucidere în Neamţ! S-a închis în autoturism şi apoi şi-a dat foc!

Panică într-un bloc din Piatra-Neamţ după ce un „Dorel” a tăiat ţeava de gaz dintr-un apartament

Se opreşte apa în oraşul Roznov şi comuna Zăneşti timp de 13 ore

Viceprimarul comunei Zănești și mai mulți consilieri locali s-au alăturat USR Neamț

DIICOT Neamţ, prăpăd printre traficanţii de droguri! Două grupări, destructurate de procurorii anti-mafia!

Primarul Andrei Carabelea vine la podcastul „Față în față cu Gabriel Apetrii„ luni, de la ora 20,00

29 martie 2024

ISSN 2457 - 3973

Zeci de nemțeni doresc să adopte un copil

Numărul familiilor care își doresc să adopte un copil este în continuă creștere în ultimii ani, recordul fiind atins în primul semestru al acestui an. În această perioadă au primit atestatul de adopție 33 de familii, cu 13 mai multe decât în prima jumătate a anului anterior și aproape la fel de multe ca în 2015, când au fost atestate 34 de familii. Situația este îmbucurătoare cu atât mai mult cu cât unele dintre familii s-au arătat dispuse să înfieze și copii mai mari de 5 ani, și chiar de etnie rromă. De asemenea, există familii dornice să adopte chiar și câte doi copii, fiind vorba de frați.

Deși numărul familiilor care își doresc să devină părinți adoptivi este în creștere, în primul semestru din 2017 au fost declarați adoptabili 13 copii. Ca urmare a acestui dezechilibru, timpul de așteptare este relativ mare, fiind frustrant și greu acceptat de familiile ce își doresc să devină părinți. În ciuda părerii unanime că există mulți copii abandonați, în realitate puțini dintre copiii întrați în sistemul de protecție sunt adoptabili. Chiar și după ce sunt declarați adoptabili mulți nu sunt doriți de potențialii părinți pentru că sunt mai mari de 2-3 ani, au frați, au un handicap, sunt de etnie rromă, etc.

„Pentru a da șansa copiilor de a crește în familii iubitoare, se reevaluează periodic situația celor aflați în sistemul de protecție al județului iar acolo unde există dezinteres clar și dovedit al familiilor biologice, se fac imediat demersuri pentru a fi declarați adoptabili. Este evident că avem un progres în domeniu, atât din punct de vedere al creșterii numărului de adopții cât și din punct de vedere al mentalităților, familiile adoptatoare fiind mai deschise și dispuse să își lărgească perspectivele pentru a trăi bucuria de a fi părinți. Nu trebuie uitat însă că în spatele fiecărei adopții stă o poveste emoționantă despre oameni cu multă iubire de oferit și copii aflați în căutarea afecțiunii și siguranței, iar atunci când se întâlnesc ia naștere o familie minunată “, a spus Cristina Păvăluță, directorul DGASPC Neamț.

Pe parcursul primelor 6 luni ale acestui an au fost adoptați în total 18 copii, în creștere comparativ cu semestrul I al anului trecut când și-au găsit părinți adoptivi 12 copii și la fel de mulți ca în 2015, când au fost finalizate 18 adopții. De asemenea, la sfârșitul lunii iunie 2017 pentru 8 copii erau încuviințate rapoartele de adopție, aceștia așteptând doar aprobarea instanței de judecată pentru a fi adoptați definitiv de familiile care îi așteaptă cu mare drag.

Articolul anterior

6 subofiţeri ai Jandarmeriei Neamţ au trecut în corpul ofiţerilor

Articolul următor

Se pregăteau să încaseze 30.000 lei prin metoda ”Accidentul”! Suspecți – o tânără din Piatra-Neamț și un bărbat din Dumbrava Roșie!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Cel mai popular