ISSN 2457 - 3973

Zeci de șoferi rupți de beți pe șosele din județul Neamț! Recordul: 1,83 în aerul expirat!!!

 

Inspectoratul Județean Județean de Poliție a transmis, luni, o știre din Neamț care pare halucinantă la prima vedere. Zeci de șoferi se urcă la volan deși sunt sub influența băuturilor alcoolice. Nu le pasă nici de viața lor și nici de cea a celorlalți oameni aflați în calea lor, fie că este vorba de pietoni, bicicliști sau alți șoferi.

Spre exemplu, săptămâna trecută polițiștii rutieri au depistat în trafic 25 de conducători auto aflați sub influența alcoolului și au constatat 24 de infracțiuni la regimul rutier.

”Poliţiştii rutieri din judeţul Neamț, sprijiniţi de poliţiştii de siguranţă publică din cadrul secţiilor de poliţie rurală, au organizat o acţiune în perioada  1 – 8 iunie 205, în vederea depistării conducătorilor auto care conduc autovehicule pe drumurile publice sub influența alcoolului. În urma activităților desfășurate, 25 de şoferi au rămas fără permis de conducere, după ce au fost depistați în trafic de către polițiști conducând sub influența alcoolului, fiind controlați în trafic 1.890 de conducători auto. În cele șapte zile de acţiune, au fost constatate 24 de infracțiuni la regimul circulației pe drumurile publice, dintre care 12 privind conducerea unui vehicul sub influența alcoolului. Polițiștii au aplicat 13 contravenții pentru conducerea sub influența alcoolului, în valoare de circa 1,.260 lei. Totodată, au fost retrase 42 de certificate de înmatriculare”, a declarat subinspectorul Elena Bulgărea, purtătorul de cuvânt al Poliției Neamț.

Cea mai mare concentrație alcoolică, rezultată în urma testării cu aparatul etilotest a unui conducător auto, a fost de 1,83 mg/l alcool pur în aerul expirat.

De asemenea, în noaptea de sâmbătă spre duminică, un șofer de 19 ani, aflat sub influența băuturilor alcoolice a accidentat mortal, pe b-dul Traian din Piatra Neamț, un tânăr de 26 ani care a traversat neregulamentar.

 

(Elena A.)

Articolul anterior

EXCLUSIV A fost numit noul director al Școlii Postliceale Sanitare din Piatra Neamț! Vezi cine este!

Articolul următor

Erată

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Cel mai popular