ISSN 2457 - 3973

7 obiecte norocoase pe care le aduc cu ei jucătorii la cazinou

Nu este ceva nou pentru nimeni faptul că jocurile de noroc au legătură și cu norocul, de aceea se și numesc astfel. Chiar dacă sunt doar superstiții, jucătorii la cazino preferă să își ducă cu ei anumite obiecte pe care le consideră norocoase și cred că le poartă noroc. Dacă vrei să îți încerci și tu norocul la jocurile de la cazino, un punct de start poate să fie chiar Dice and Roll. Dacă ești un împătimit al jocurilor de noroc și crezi în aceste obiecte norocoase sau vrei doar să afli câteva curiozități noi, în acest articol îți voi prezența 7 obiecte pe care jucătorii le folosesc și care ei cred că le aduc noroc.

Trifoi cu 4 foi

Chiar dacă are o strânsă legătură cu tradițiile irlandeze, trifoiul cu 4 foi este considerat de foarte mulți ca un pandantiv norocos. Trifoiul cu 4 foi apărea ca un semn de noroc chiar și în unele desene sau filme când oamenii ajungeau la capătul unui curcubeu și găseau trifoiul norocos sau un cufăr cu aur. Un trifoi cu 3 foi în schimb nu este ceva atât de rar, însă trifoiul cu 4 foi este destul de rar, cel care îl găsește având o șansă de 1 la 5076 de încercări. În prezent, trifoiul, indiferent că este cu 3 sau cu 4 foi, a apărut în tema principală a jocurilor de la cazino și este considerat un simbol norocos.

Potcoava de cal

Un alt obiect considerat în unele zone ca fiind norocos este potcoava de cal. Legenda din spatele acestei potcoave pe care unii oameni o cred chiar și în ziua de azi este atârnarea potcoavei deasupra ușilor pentru a-l împiedica pe Diavol să intre. Legenda mai spune și faptul că dacă potcoava este atârnată în forma literei U, adică în sus, aceasta va atrage norocul, în timp ce dacă va fi îndreptată în jos va face ca tot norocul să dispară. Această potcoavă a fost introdusă și ca tematică pentru unele site-uri de jocuri de noroc.

Tumi

Tumi este un topor ceremonial ornamentat și este chiar simbolul țării Peru de unde este și originar. Acest topor este considerat a fi un obiect norocos pentru cei din Peru, de multe ori atârnat pe perete sau transportat de aceștia. Chiar dacă inițial era folosit în alte scopuri, Tumi a devenit un simbol al protecției și al norocului pentru persoanele ce trăiesc în zona respectivă. Tumi este folosit și ca o amuletă ce aduce noroc pentru a câștiga bani.

Mâna lui Hamsa

Pandantivul Hamsa sau Khamsa este un obiect popular în cultura din Estul și Vestul Mijlociu, văzut ca pe un obiect protector. Acest obiect este reprezentat de către o palmă deschisă cu un ochi în mijlocul ei, considerată ca fiind un obiect ce anulează efectele răului. Pentru cultura islamică, cele cinci degete ale mâinii reprezintă cei 5 stâlpi ai credinței. În cultura evreiască, mâna reprezintă mâna lui Dumnezeu și cele cinci cărți ale lui Torah. Pe lângă atribuțiile religioase aduse acestui obiect, oamenii cred că mâna lui Hamsa protejează și aduce noroc. De obicei se pun obiecte de mare valoare pe ele, cum sunt bijuteriile sau sunt agățate pe perete.

Calul Dala

Calul Dala este considerat un obiect norocos în Suedia încă din anul 1716 din timpul războiului condus de regele Charles al XII-lea. Povestea acestui obiect face referire la faptul că acest cal, Dala, a ajutat soldații suedezi să supraviețuiască iernii. Soldații pur și simplu sculptau un cal din lemn și îl dădeau copiilor în speranța că vor fi primiți de mama acestora cu o mâncare caldă și adăpost. După ce au văzut că acest schimb era în favoarea lor, soldații au început să sculpteze astfel de cai pentru a primi mâncare. Astăzi, calul Dala este un simbol al norocului și al perseverenței. Calul Dala însemna și demnitate, înțelepciune și putere.

Piciorul iepurelui

Un alt simbol pe care oamenii îl consideră ca fiind aducător de noroc este piciorul de iepure. Este probabil unul din cele mai cunoscute obiecte pe care oamenii le folosesc și care consideră că sunt aducătoare de noroc, însă nu la fel de mult  și pentru animalul în sine. Unii specialiști spun că acest obiect a devenit un simbol al norocului din cauză că îi protejează pe oamenii de ochiul Diavolului, iepurii fiind născuți cu ochii deschiși. Alții sugerează că originea acestuia este de la toteism.

Dintele de aligator

Un alt obiect foarte bine cunoscut ca fiind aducător de noroc de foarte multe persoane este dintele de aligator sau în alte cazuri dintele de coiot. De cele mai multe ori, astfel de obiecte puteau să fie regăsite la diferite târguri chiar și pe marginile străzilor de la castele sau alte obiective turistice. Dintele de aligator are origini americane și oamenii îl consideră ca fiind un talisman ce aduce noroc.

Cei care iubesc animalele trebuie să știe faptul că niciun aligator nu a fost sacrificat doar pentru a face aceste amulete. Dinții aligatorilor cad în mod natural, întrucât aceștia au mai multe rânduri de dinți. Astfel, pentru producerea amuletelor de acest tip sunt folosiți numai dinții căzuți de la aligatori.

Concluzie

În ceea ce privește jocurile de noroc, jucătorii trebuie să înțeleagă un lucru: de cele mai multe ori șansa de câștig este dată direct de către aparatul sau jocul pe care tu l-ai ales. Bineînțeles, pe lângă acestea intervin și deciziile pe care tu le iei ca jucător, care influențează în fiecare secundă posibilitatea ta de câștig. Alții însă, consideră că faptul de a avea un obiect care este considerat că aduce noroc îi face să aibă o încredere mai mare în ei. Unii le folosesc doar pentru a avea o încredere mai mare într-un pariu și nu consideră că le aduc vreun noroc astfel de obiecte. Totuși, fiecare este liber să aleagă dacă crede sau nu că aceste obiecte le pot crește șansele de câștig.

Articolul anterior

Noi restricţii aprobate în Neamţ. Carantină într-un oraş şi 6 comune. (luni – 18 octombrie 2021)

Articolul următor

Florentina Moise a oferit medicamente pensionarilor: „Ce poate face un pensionar cu majorarea de 11 lei? Aproape nimic…”

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *