ISSN 2457 - 3973

A murit una dintre cele mai respectate profesoare de limba și literatura română din Piatra-Neamț

Una dintre cele mai iubite și respectate profesoare de limba și literatura română din Piatra-Neamț și din județ, Zenobia Bogza, a murit, marți.

Tristul anunț a fost făcut de fiica acesteia, artista lirică Anda Louise Bogza.

”Profesoara  Zenobia Bogza, scumpa, delicata și frumoasa mea mami a plecat azi la ceruri. Vă iubește pe toți și vă mulțumește că v-ați gândit la dânsa”, a scris soprana Anda Louise Bogza.

”Dumnezeu să o primească între cei buni! Delicată, dedicată, frumoasă, generoasă …! Condoleanțe, Anda-Louise”, i-a transmis artistei, scriitorul Adrian Alui Gheorghe.

”Sincere condoleanțe! O minunată prezență, o profesoară de excepție, un suflet aristocrat! Dumnezeu s-o odihnească”, a scris viceprimarul Luminița Georgeta Vîrlan, profesoara de limbă și literatură română.

Pierderea suferită pentru Anda Louise Bogza, de altfel ca pentru orice copil care își pierde mama, este inestimabilă.

Într-un interviu acordat revistei Apostolul, artista lirică povestea rolul determinant pe care l-a avut mama sa în alegerea carierei.

”Mama a fost şi înseamnă totul pentru mine. Fără dânsa nu mă dedicam muzicii. Mama este un spirit artistic, benefic şi plin de entuziasm, trăsături care m-au ajutat şi influenţat foarte mult. Şi mama a început studii teatrale, dar a urmat apoi Facultatea de Filologie din Bucureşti, devenind profesoară de limba şi literatura română. Mi-a dedicat foarte mult timp, întotdeauna m-a ocrotit şi chiar dacă acum suntem în cea mai mare parte a timpului departe una de alta, nu există zi şi chiar noapte în care să nu vorbim la telefon. Categoric revenirile în oraşul natal sunt legate în primul rând de faptul că vreau să-mi revăd mama. Mai demult era nelipsită de la aproape toate manifestările culturale ale oraşului Piatra-Neamţ iar acum, foarte multă lume mă întreabă: „unde este mama… ce mai face… când revine la aceste evenimente unde eram obişnuiţi s-o vedem în permanenţă?” Cu alte cuvinte pot spune că mama este aceea care mi-a transmis această iubire pentru cultură, pentru muzică şi literatură – fapt pentru care îi sunt profund îndatorată”, spunea în revista Apostolul.

 

Articolul anterior

Prima măsură PNL cu impact URIAȘ asupra tuturor românilor

Articolul următor

Poliția Neamț are un nou inspector șef

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *