ISSN 2457 - 3973

Poliția Neamț are un nou inspector șef

Inspectoratul Județean de Poliție (IPJ) Neamț are, începând de marți, un nou inspector șef.

Comsisarul șef Neculai Catană a fost numit la comanda IPJ Neamț, pentru o perioadă de 6 luni, timp în care ar trebui organizat concurs pentru ocuparea definitivă a funcției. Acesta a fost numit, inițial, adjunct al inspectorului șef, în locul lui Victor Vlad, și imediat a primit mandat de 6 luni la comanda IPJ Neamț.

Comisarul șef Neculai Catană îi succede, la comanda IPJ Neamț, comisarului șef Paul Tablan. Nici pe departe nu se poate pune problema că Neculai Catană a vânat această funcție. Mai degrabă, numirea sa vine să îndulcească, pe cât se poate, jocurile în urma cărora a fost schimbat Tablan, jocuri care ar fi trebuit sî aducă un alt șef al Poliției Neamț, decât Neculai Catană.

Paul Tablan a rămas în ultimele 6 luni fără certificatul ORNISS, document vital în ocuparea unei funcții de conducere în astfel de instituții.

S-a vorbit că această piedică a fost menținută artificial, de fosta guvernare, care a încercat în nenumărate rânduri să îl schimbe pe Paul Tablan la solicitarea unor baroni locali. Cum nu au descoperit nimic consistent în activitatea de management al IPJ Neamț, au găsit soluția ne-eliberării certificatului ORNISS, fapt care a condus la eliberarea din funcție.

Chiar dacă eliberarea din funcție a fost făcută de actualul ministru al MAI, Marcel Vela, acesta nu a făcut decât să pună în aplicare, forțat de lege, un lung șir de ”întâmplări” ciudate care l-au vizat pe Paul Tablan.

Despre activitatea profesională a lui Neculai Catană se pot spune multe, însă doar la superlativ. A lucrat în diverse compartimente, de la poliție rutieră și până la ordine publică, a avut toate funcțiile posibile, până la cea de adjunct al inspectorului șef al IPJ Neamț, dar a fost și în mai multe misiuni internaționale, în teatre de operațiuni.

Articolul anterior

A murit una dintre cele mai respectate profesoare de limba și literatura română din Piatra-Neamț

Articolul următor

Primăria Piatra-Neamț: 13 proiecte cu finanțare nerambursabilă aprobate, în valoare totală de 16,6 milioane euro

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *